5maali

Tasainen TPS tyrmäsi Lukon

29.1.2016 - 21:26 Tagit:,

Lukko-TPS 2-5

TPS otti kolmannen voittonsa taistelussa länsirannikon herrudesta ja johtaa nyt pistein 10-2 kauden keskinäisiä otteluja.

Ensimmäinen erä alkoi odotusten mukaan vauhdikkaasti. TPS lähti metsästämään vuoden toista vierasvoittoa, sillä edellisen täyden pistepotin turkulaiset saivat nimenomaan Raumalta tammikuun 3. päivä. Lukko on tuon tappion jälkeen onnistuneesti keskittynyt erityisesti huolellisuuteen ensimmäisen erässä.

Raumalaisten avausmaalikin ja Ville Vahalahden 600. piste oli lähellä, kun miehen ohjaus meni vain niukasti ohi tyhjän etukulman.

Maalin teon aloitti kuitenkin hyvin latautunut vierasjoukkue. Tuore hankinta Francis Paré osoitti taitojaan erän puolivälissä. Kanadalainen kaarsi siniviivalle, laukaisi ja Tomi Kallio napautti irtokiekon sisään.

Tammikuun pelistä poiketen kotijoukkue nousi erän lopussa 1-1 tasatilanteeseen, kun Toni Koivisto syötti maalin kulmalle ja Janne Lahti vippasi vastustamattomasti yläkulmaan.

Toisen erän alussa nähtiin ottelun sykähdyttävin hetki, jota kotiyleisö odotti ja joka oli jo avauserässä lähellä. Ville Vahalahti sai ylivoimalla irtokiekon maalin kulmalle ja varmaakin varmemmin hän sijoitti laatan maalin kattoon. Osuma säväytti myös Tomi Kalliota.

– En juuri sillä hetkellä iloinnut maalista, mutta muuten kyllä, sillä Ville Vahalahti on hieno persoona ja kelpaa esimerkiksi nuorille.

– Olemme tunteneet ihan nuoresta lähtien ja pelanneet paljon yhdessä, Todella erinomainen saavutus, kehui Tomi kaveriaan, jonka kanssa pitää edelleen yhteyttä.

Äijänsuo on aiemminkin ollut Vahlahden juhlaotteluiden näyttämönä. Kolme vuotta sitten tammikuussa hän sai, silloin vielä TPS:n pelaajana, 700 ottelua täyteen ja viime vuoden tammikuussa hän saavutti 800 ottelun rajapyykin.

Pitkään ei raumalaisyleisö saanut sankariaan juhlia, sillä vajaa pari minuuttia myöhemmin suoraan Ville-Vesa Vainiolan aloitusvoitosta Ilkka Pikkarainen täräytti pelin 2-2 lukemiin. Jos oli ensimmäinen erä tasainen niin toisessa TPS:n tehokkuus oli omaa luokkaansa.

Ensin Jerry Ahtola ohitti Lukon puolustujan ja ujutti Ryan Zapolskin ”längistä” 2-3. johtomaalin. Ja kuin jo lopputulosta enteillen erän viimeisellä minuutilla Lukon alivoiman päätyttyä Tadas Kumeliauskas niittasi tilanteeksi vierasjoukkueen voittoa enteilevän 2-4 osuman.

Lukon kolmannen erän hurmos ja voitontahto huokui katsomon etäisimpäänkin kolkkaan. Joukkue oli päättänyt hankkia voiton Ville Vahalahden juhlaottelussa. Myös Ari-Pekka Selin reagoi tilanteeseen ja otti aikalisän, mutta ”sinikeltainen vaara” vyöryi TPS:n maalille.

Vaikka Lukko painosti ja Oskari Setäselle kertyi 16 torjuntaa Zapolskin nollaa vastaan niin maalin teki kuitenkin TPS. Jussi Makkonen runttasi lopullisen ratkaisun erään puoolivälissä.

– Neljän kentän taistelu ja Oskari Setäsen torjunnat oikeaan aikaan ratkaisivat pelin meille, tiivisti TPS-valmentaja Ari Pekka Selin ottelun kulun.

TIMO SJÖMAN
KUVA: JUHA SINISALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: