kiekko kuvitus

Tappioputkeen ajautuneen Kärppien liigajohto kutistui pisteeseen

28.12.2017 - 22:05

Alkukautta hallinneen Oulun Kärppien johto jääkiekkoliigassa on sulamassa käsiin. Kärpät kärsi torstaina jo neljännen perättäisen tappionsa ja liigakakkonen TPS nousi vain pisteen päähän oululaisista.

Kärpät isännöi kärkiottelussa hallitsevaa Suomen mestaria Tapparaa, joka haki Raksilasta 3–2-vierasvoiton. Tapparakin on enää vain kolmen pisteen päässä Kärpistä, joka johti vielä joulukuun alussa Liigaa yli 10 pisteellä.
Kärpät aloitti väkevästi, kun Charles Bertrand siirsi isännät johtoon kuuden minuutin jälkeen. Joona Luoto toi kuitenkin Tapparan tasoihin avauserässä, ja toinen erä oli tamperelaisten hallintaa. Tappara karkasi kahden maalin johtoon Otso Rantakarin ja Mikko Lehtosen osumilla.

Bertrand toi viimeisellä minuutilla Kärpät maalin päähän.

Ilves nousi takamatkalta

Jukurit nousi Liigan jumbosijalta 13:nneksi kaatamalla Sportin vieraissa 5–1.

Mikkeliläiset johtivat kahden erän jälkeen Turo Asplundin ja Zach Budishin ylivoimamaaleilla 2–0. Filip Riska toi päätöserässä Sportin maalin päähän, mutta vain 21 sekuntia myöhemmin Teemu Tallberg iski vieraat 3–1-johtoon. Tallberg teki tyhjiin illan toisen maalinsa.

Häntäpään Ilves nousi kotonaan kahden maalin takaa voittoon kuudentena olevasta KalPasta. Ilves vei voiton jatkoajan jälkeen 3–2.

KalPa johti avauserän jälkeen 2–0 Janne Tavin ja Mikael Seppälän maaleilla. Teemu Rautiainen kavensi ja Sami Sandell tasoitti. Jarkko Parikka laukoi ratkaisun ajassa 61.09.

STT–ANSSI RULAMO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: