8655 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 04.04.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigan välierissä TPS-Tappara. / Sijainti: Turkuhalli

Tappara vei ensimmäisen välierän

4.4.2018 - 21:47 Tagit:,

TPS-Tappara 2–3 je.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen peräänkuulutti joukkueeltaan malttia välieräsarjassa Tapparaa vastaan.

Kun sarja keskiviikkona käynnistyi Turkuhallissa, TPS pelasikin kaksi ensimmäistä erää äärimmäisen kärsivällisesti ja johti ottelua toisella erätauolla 2–0. Tappara kuitenkin näytti vaarallisuutensa nousemalla kolmannessa erässä tasoihin kahdella ylivoimaosumalla.

Ratkaisun ja Tapparan voiton iski ensimmäisessä jatkoerässä Henrik Haapala Tapparan pelatessa ylivoimalla. Näin Tappara kävi ryöstämässä TPS:n kotiedun heti sarjan ensimmäisessä ottelussa.

– Tilastotappio, TPS-kapteeni Tomi Kallio sanoi.

– Meillä oli hyvä putki heitä vastaan, mutta jossain vaiheessa heidänkin piti voittaa. Sen ottelu osoitti, että jäähyboksista pitää pysyä pois.

1) Ennakkoasetelma

Asetelmat välieräsarjaan lähdettäessä olivat enemmän kuin kutkuttavat.

Pelkästään runkosarjaa tuijottamalla TPS oli väkisinkin ennakkosuosikki. Palloseura sijoittui Tapparan edelle runkosarjassa ja voitti kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista sen aikana.

Tappara on kuitenkin hallitseva Suomen mestari, jonka kaikki tekeminen kauden aikana on suunnattu vain ja ainoastaan mestaruuden uusimiseen. Tapparan taso ei tunnetusti heilahtele, vaan joukkue noudattaa illasta toiseen kärsivällisesti omaa äärimmäisen kurinalaista sapluunaansa.

TPS:n pelin tasossa sen sijaan on kauden aikana ollut enemmän hajontaa.

Ison loven TPS-miehistöön löi lisäksi viidennessä puolivälieräpelissä sattunut ykköspuolustaja Henrik Tallinderin loukkaantuminen, joka päätti ennenaikaisesti hänen kautensa.

Punttien voitiinkin atsoa olleen ennen sarjan käynnistymistä tasan.

2) Ratkaisu

Tappara teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

– Viidellä viittä vastaan meillä ei ollut mitään hätää. Jäähyjä ei kuitenkaan voi ottaa, Kallio mietti.

TPS:n maalintekijöinä varsinaisella peliajalla kunnostautuivat sillä saralla hieman harvinaisemmat nimet: puolustajat Jani Forsström ja Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Ensimmäisessä erässä pelattiin jo viimeistä minuuttia, kun Ilari Filppula vetäisi taas kerran taikurin hatun päähänsä ja antoi hyökkäysalueella poikki kentän huikean syötön täysin vapaana olleelle Forsströmille.

Forsströmin laukaus taisi hieman epäonnistua, mutta yhtä kaikki kiekko löysi tiensä Tappara-veskari Dominik Hrachovinan selän taakse. Osuma oli Forsströmin ensimmäinen tällä kaudella.

Toisen erän loppuhetket. Kallio vapautti lasin kautta omasta päästä antamallaan korkealla syötöllä Jasper Lindstenin puolittaiseen läpiajoon. Mikko Lehtonen joutui turvautumaan laittomuuksiin Lindstenin pysäyttääkseen.

Bobi boksiin, TPS-ylivoima ja Ekeståhl-Jonsson iski TPS:n toisen maalin. Osuma oli Ekeståhl-Jonsson ensimmäinen pudotuspeleissä.

Juhani Jasu ja Haapala toivat kuitenkin ylivoimalla Tapparan tasoihin kolmannessa erässä ja Haapala ratkaisi jatkoerässä voiton Tapparalle.

3) Jatko

Toinen välieräpeli pelataan perjantaina Tampereella. Turkuhalliin palataan lauantaina. Silloin mökissä lienee melko lailla enemmän katsojia kuin keskiviikkona (6 005).

Perjantain peliin TPS saanee takalinjoilleen takaisin flunssan kourissa alkuviikon olleen Elmeri Erosen.

– Meidän pitää vähän viilata alivoimaamme. Muuten pelasimme kärsivällisesti ja hyvin. Tapparaa vastaan ei voi lähteä juoksemaan, Kallio sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: