UR_JAKO7326_007

Tappara murskasi Tepsin juhlapelissä

24.10.2015 - 19:58 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS-Tappara 2-7

TPS:n ja Tapparan välisellä lauantain liigapelillä oli komea kattaus.

TPS avasi ennen pelin alkua oman Hall of Famensa ja kertoi Rauli Tammelinin 16-paidan nousevan katon rajaan joulukuussa. Pelattiin alumni-peli ja palkittiin ansioituneita kiekkomiehiä. Ilmassa oli suuren musta-valkoisen juhlan tuntu.

Ja kuten niin usein tällaisissa tapauksissa käy: kotijoukkueelta avauserä meni seremonioiden jälkeen täysin ohi.

– Olipa taas koulutustilaisuus meille. Ottelu lähti niin pieleen kuin vain voi. Liikuttiin säälittävyyden ja naurettavuuden rajamailla, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

UR_JAKO7345_004

Tappara jyräsi TPS:n yli julmasti jo avauserässä.

Jani Lajunen survoi maalin edestä 1–0, Jan-Mikael Järvinen ampui upealla ylänurkkakudilla 2–0 ja Arttu Ilomäki hyödynsi Teemu Lassilan maalin takana seikkailun lyömällä kumilaatan tyhjään pussiin.

0–3 Tapparaa vastaan – ja peli on käytännössä ohi. TPS kuitenkin päätti kokeilla herätystä maalivahdin vaihdolla. Aleksandar Georgiev luisteli maalin suulle; ja mitä tapahtuikaan. No se, että vajaa neljä minuuttia myöhemmin Tappara johti jo 5–0.

Tilastojen mukaan nuorella veskarilupauksella ei erän aikana ollut yhtään torjuntaa, mutta kiekko oli uponnut kahdesti hänen taakseen. Siitä voi jokainen tahollaan laskeskella torjuntaprosenttia.

Toiseen erään maalille palasikin jälleen Lassila.

UR_JAKO7297_008

– Ensimmäinen erä oli aika erikoinen. Hävisimme selkeästi kaksinkamppailut ja Tappara oli paikoissaan erittäin tehokas, TPS-kapteeni Tomi Kallio mietti.

Tappara kaunisteli vielä toisessa erässä numeroiksi 6–0 ja alkoi sen jälkeen niin sanotusti kunnioittaa peliä.

Tamperelaisten seitsemäs maali syntyi päätöserässä; ja Tepsikin onnistui lopulta, kun Kallio rikkoi kuparisen. Palloseuran toisen iski Lauri Tukonen, joka joukkueensa heikosta illasta huolimatta kaunisteli omaa pistepörssin kärkisijaansa 1+1 -lukemin.

Kuvaavaa on, että TPS:n aktiivisin trio hyökkäyspäässä oli nelosketju Niklas Salo Jonne Virtanen Patrik Virta – jonka vahvuuksien pitäisi olla aivan muualla kuin hyökkäyspelissä. Varsinkin piskuinen Salo laukoi hanakasti kohti Tappara-maalia.

– Jos joukkue on noin valmistautumaton, syytä voi etsiä myös valmennuksesta. Otan tämän myös omaan piikkiini. Tässä ei kyllä riitä anteeksipyyntö heikosta pelin tasosta vain faneillemme, vaan koko liigalle, Selin sanoi.

UR_JAKO7376_003

Tapparalaisista tehokkain lauantaina oli hattutempun tehnyt Lajunen. Kahden maalin miehiä olivat Järvinen ja Ilomäki.

Molemmilla joukkueilla oli ennen lauantaita allaan vahva jakso, sillä ne olivat voittaneet neljä viidestä viimeisestä pelistään. Samalla ne olivat nousseet peräkkäisille sijoilla kolmanneksi ja neljänneksi.

Tappara nousi lauantain murskavoitolla Liigan kärkeen. TPS on sarjassa viidentenä.

– Tämä on pitkä prosessi, jossa usein käy niin, että kun ottaa kaksi askelta eteenpäin, joutuu seuraavaksi ottamaan yhden taaksepäin. Tapparalla prosessi oli tänään pidemmällä kuin meillä, Kallio sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: