LKS 20170413  Suomen maalivahti Joni Ortio  jääkiekon  A-maaottelussa Suomi vs. Tanska Mikkelissä Ikioma Areenalla 13. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Tanskasta ei vastusta Leijonille

13.4.2017 - 21:43 Tagit:, , ,

Suomen jääkiekkomaajoukkue selvitti Tanskan kohtalaisen helpolla, kun Mikkelissä pelatussa maaottelussa päädyttiin lukemiin 3–0 (0–0, 1–0, 2–0). Maalit tekivät Antti Pihlström, Tomi Sallinen ja Mika Pyörälä, ja maalivahti Joni Ortio piti nollan 10 torjunnalla. Tanskan maalilla George Sörensen kirjasi 27 torjuntaa.

– Pelillinen tasapaino oli hyvää. Tehokkuutta puuttui, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi illan Ylen tv-haastattelussa.

– Joukkue on sitoutunut, paljon hyviä pelillisiä asioita näkyi. Tehokkuutta kun saadaan lisää, niin hyvä tulee, Marjamäki jatkoi.

Ottelu oli kautta aikain 16. A-maaottelu Suomen ja Tanskan välillä, ja Suomi on voittanut peleistä 15. Ainoa tappio on kevään 2010 MM-kisoista. MM-leirityksiään jatkavat joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Lappeenrannassa.

– Pikkuhiljaa koneita käyntiin. Vähän tuntuman hakua, mutta hyvä peli silti, hyökkääjä Pekka Jormakka kuvaili Ylelle Tanska-pelin antia.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: