LKS 20180509 Captain Mikael Granlund of Finland (left) and Peter Regin (middle) and Daniel Nielsen of Denmark in action during the IIHF World Championship ice hockey match Finland vs Denmark at Jyske Bank Boxen Arena in Herning, Denmark on May 9, 2018. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Tanska aiheutti Leijonille ensimmäisen tappion

9.5.2018 - 23:41 Tagit:,

Suomi–Tanska 2–3

Kolmen murskavoiton jälkeen Leijonat joutui keskiviikkona jääkiekon MM-kisoissa astetta kovempaan mittariin, kun se sai Herningin täydessä jäähallissa vastaansa isäntäjoukkue Tanskan. Tanska yllättikin Suomen ja voitti hurmioituneen kotiyleisönsä edessä ottelun 3–2.

Tanska oli ennen Suomen kohtaamista kerännyt kolmesta ensimmäisestä alkusarjan ottelustaan ainoastaan kaksi pistettä, mutta sen otteluohjelma oli ollut hyvin etupainotteinen. Isäntäjoukkue oli kärsinyt tappiot kivenkoville USA:lle ja Kanadalle ja voittanut rankkarikisassa Saksan.

Suomea vastaan pelattavaan alkusarjan neljänteen otteluun Tanska sai kaksi kovaa vahvistusta, kun San Jose Sharksin kaksikko Jannik Hansen ja Mikkel Bödker kiirehti suoraan lentokentältä illan myöhäisotteluun.

Tanska pistikin Suomen tiukille heti avauserässä. Suomi toki hallitsi peliä, mistä maalivahtien torjunnat (Ville Husso 5, Frederik Andersen 11) kertovat omaa kieltään, mutta Tanska osoitti vaarallisuutensa olemalla turnauksen ensimmäinen joukkue, joka pystyi haastamaan kovassa iskussa olleen Suomen.

Maaliin asti kumpikaan joukkue ei kiekkoa avauserässä saanut, mikä oli Leijonille uusi tilanne kisoissa. Toisessa erässä maaleja sitten alettiin lopultakin nähdä, mutta tällä kertaa maalintekoa ei aloittanut – tai päättänyt – Suomi.

Tanska pääsi ylivoimalle toisen erän puolivälin jälkeen, kun Sakari Manninen joutui jäähyboksiin koukkauksesta. Leijonien alivoima kesti reilun minuutin ajan, mutta sen jälkeen Frans Nielsen otti muutaman potkun kohti Suomen maalia ja laukoi kiekon tulisesti Husson taakse yläpesään.

Halli räjähti täyteen huutoon kotijoukkueen siirryttyä ensikerran johtoon ottelussa, mutta tanskalaisten riemua ei kestänyt kauan. Suomi pääsi vuorostaan ylivoimalle reilu minuutti Nielsenin osuman jälkeen ja Sebastian Aho tasoitti ottelun. Maali oli pistepörssin kärkinimi Ahon 12. tehopiste turnauksessa.

Tanska ei kuitenkaan aikonut myydä nahkaansa helpolla. Ahon tasoituksesta ehti kulua vajaa kolme minuuttia, kun kiekko oli jälleen Husson takana. Oliver Björkstrand karkasi läpiajoon ja päätti sen maalin takanurkkaan.

Husso selvitti toisenkin erän viidellä torjunnalla, kun Andersenille torjuttavia kiekkoja kertyi kymmenen. Heti päätöserän alussa Husso joutui kuitenkin venymään äärimmilleen, kun Nicklas Jensen karkasi läpiajoon ja ampui tulisesti kohti yläkulmaa. Husson iso hanska heilahti kuitenkin salamana kiekon tielle.

Erän puolivälissä Husso sai esittää seuraavan paraatitorjunnan, kun yhden maalin jo tehnyt Björkstrand karkasi jälleen yksi läpi. Husso selvisi kuitenkin kaksinkamppailusta voittajana.

Mikael Granlund toi Leijonat tasoihin, kun ottelua oli enää reilu neljä minuuttia jäljellä. Granlundin tasoituksesta ei kuitenkaan ollut Leijonille iloa, kun Nicklas Hardt vei Tanskan ylivoimalla jälleen johtoon ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

Husso torjui ottelussa 14 laukausta, Andersen 34.

Leijonilla on keskiviikon jälkeen edessään kaksi lepopäivää ennen alkusarjan kovaa loppurutistusta. Lauantaina Suomi kohtaa Kanadan, sunnuntaina Saksan ja tiistaina alkusarjan viimeisessä ottelussaan USA:n.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: