tammelin3

Tammelinin paita kattoon

26.12.2015 - 20:08 Tagit:, , , , , , , , ,

Koko mittavan pelaajauransa TPS:n riveissä viettänyt keskushyökkääjä Rauli Tammelin, 63, muistaa Tapaninpäivän varmasti lopun ikäänsä. Nostettiinhan 18 vuotta turkulaisia kausina 1968-1986 edustaneen TPS-legendan numero 16, Turkuhallin kattoon.

SM-liigan menestyneimpiin seuroihin kuuluvassa seurassa pelinumeroiden jäädyttäminen on harvinainen tilaisuus, sillä ennen Tammelinia saman kunnian ovat saaneet kokea ainoastaan Timo Nummelin (numero 3), Juhani Wahlsten (8) ja Hannu Virta (23). Käytännössä edustusjoukkueen numeroista on käyttämättömänä loppukauden ajan vain kolme, sillä Petteri Nummelinilla on käyttöoikeus isänsä numeroon.

Ennen Ilves-ottelua käyty juhlaseremonia kokosi Turkuhallin jäälle melkoisen määrän turkulaisseuran legendoja Timo Nummelinista Hannu Jortikkaan, jotka läsnäolollaan kunnioittivat illan juhlakalua.

tammelin1

-Rauli oli todellinen joukkuepelaaja ja valmentajan ihannepelaaja, joka sopii täydellisesti TPS:n aatemaailmaan, HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Mika Eskola mainitsi puheessaan.

Pitkään Tammelinin kanssa pelannut Kalle Kauppila puolestaan muisteli tavanneensa hyökkääjän ensimmäisen kerran Aurajoen ja Pansion koulujen välisessä ottelussa vuonna 1966.

-Sen pelin Pansio voitti 10-1, ja Rauli oli tietenkin Pansion riveissä. Onneksi jatkossa pääsimme pelaamaan samassa joukkueessa. Rauliin luotettiin kentällä ja kentän ulkopuolella – siinä syy siihen miksi hän oli pitkään kapteenistossa, Kauppila muisteli.

Illan sankari kiitti puheensa alussa perhettään ja etenkin vaimoaan, mutta myös TPS seurana ja yhteisönä sai osansa kiitoksista.

-Paidan nosto on mielestäni osoitus kulttuurin muuttumisesta. Vanhoja pelaajia kunnioitetaan entistä enemmän. Entisten pelaajien muistaminen kiinteyttää seuraa edelleen, Tammelin mietti.

tammelin2

JOONAS JUSSILA
KUVAT: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: