pikkarainen lämmittää 11 berger

6077 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 31.08.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon CHL:ssä TPS - SC Bern. / Sijainti: Turkuhalli

Talonmies palasi, TPS voitti

31.8.2017 - 21:12 Tagit:, , , , ,

TPS-Bern 3-1

TPS kärsi tappiot molemmissa viime viikon CHL-peleissään. Torstaina Turkuhallissa pelattuun ensimmäiseen kotipeliinsä se lähtikin lohkonsa viimeiseltä sijalta ilman pisteitä. Kaiken kukkuraksi Palloseuran maaliero kahden pelatun ottelun jälkeen oli murheellinen 1–9.

Torstain peliin TPS pääsi lopultakin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, kun keväästä asti sivussa ollut Ilkka Pikkarainen palasi kaukaloon reilusti etuajassa alkuperäisestä aikataulusta. Isoa, ilkeää ja tehokasta ”Talonmies” Pikkaraista TPS kaipasi viime kevään pudotuspeleissä enemmän kuin ketään.

Torstaina Pikkarainen osoitti välittömästi, miksi joukkue häntä niin kipeästi oli kaivannut. Pikkarainen taklasi kaikkea liikkuvaa keltaista sydämensä kyllyydestä vieden jokaisen taklauksen loppuun asti – ja toi TPS-ylivoimaan uuden pelotteen kovalla laukauksellaan.

Ja kun Bernin Simon Moser avauserässä huitaisi Henrik Tallinderia sääntöjen vastaisesti, Pikkarainen käveli vaihtopenkillä saman tien Tallinderin luo. Arvailla voi, mitä Pikkarainen Tallinderille sanoi, mutta syntynyt mielikuva oli se, että Talonmies kävi kysymässä kaipaako ruotsalaispakki tempulle hyvitystä.

TPS oli Pikkaraisen paluun myötä välittömästi tylympi ja kovempi kiekkojoukkue.

Tepsin kasvaneesta tylyydestä huolimatta Bern teki ottelun ensimmäisen maalin. Ja se teki sen pahaan paikkaan – aivan ottelun alkuun.

Peliä oli käyty vain reilu minuutti, kun Andrew Ebbett nousi TPS-puolustuksen keskelle ja nosti kiekon Oskari Setäsen hanskan yli maalin perukoille.

Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odottaa yli 40 minuuttia. Päätöserän alussa helähti lopultakin Bern-maalivahti Leonardo Genoninkin takana. Erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Eric Perrin tasoitti ottelun.

Vauhtiin päästyään TPS iski pian lisää. Jonne Virtanen vei TPS:n johtoon ensimmäistä kertaa tämän kauden CHL-peleissä ja Tomi Kallio ratkaisi lopullisesti ottelun muutama minuutti myöhemmin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: