18.11.2017 Rauma Lukko-TPS. Kaapo Kähkönen torjuu Jani Forsströmin ja Janne Niskalan nahistelleessa vierellä. Kuva : Juha Sinisalo.

Taistelevan TPS:n kiri katkesi jäähyihin

18.11.2017 - 21:20 Tagit:,

Lukko-TPS 2-1

Päätöserän puolivälissä Henrik Tallinder otti kolmannen kakkosen, jonka aikana Lukon Janne Niskala tälläsi kotijoukkueen 2-1 voittolukemat.

-Oli siinä mahdollisuuksia purkaa painostus, mutta peli jäi pyörimään meidän alueelle. Harmittaa hävitty taistelu, kertasi Kimmo Rintanen ottelun ratkaisua.

Ennen Lukko-TPS ottelun alkua Kimmon ajatuksissa oli nimenomaan erikoistilannepelaaminen.

-Siinä Lukko on vahva ja juonikas sekä muutenkin ”kalpamaisen” luisteluvoimainen, viittasi Kimmo viime vuoden KalPaan, jonka nykylukon valmentaja Pekka Virta johdatti viime kaudella monen yllätykseksi hopealle.

Ottelun ensimmäisen täyosuman täräytti ajassa 3.45 Lukon Johan Motin, jonka siniviivalaukaus ohitti maskissa olle Oskari Setäsen. Osuma oli ruotsalaisvahistuksen ensimmäinen Lukon joukkueessa. Avauserä erä oli raumalaisten hallintaa.Kaapo Kähkönen selvisi kuudella kopilla, Setänen kirjautti 11 torjuntaa.

Täysin selvää oli, että tilanne muuttuu toisessa erässä, jossa TPS painoi herkeämättä paineen raumalaismaalille.

Kotijoukkue oli kahdesti alivoimalla, mutta muutamista maukkaista paikoista huolimatta ei tulosta tullut. Erä antoi hyvät lähtökohdat viimeiselle kolmannekselle, jota ehdittiin pelata vain vajaat kaksi minuuttia, kun yleisölle tarjottiin Eric Perrinin häikäisevä ”balettinäytös”.

Ilari Filppulan ja Tomi Kallion syöttöjen kautta täysin vapaaksi Lukon maalille jätetty Perrin pyöri sellaiset kuviot, ettei Lukon loistava maalivahtikaan tiennyt mistä kiekko tulee. Peli oli tasan 1-1. Valitettavasti Tomi Kallion 5+20 minuutin rangaistus tyrehdytti TPS:n kirin ottelun lopussa.

Pelin aikana Kimmo Rintasen katse kiinnittyi erityisesti TPS:n hyökkäyspelaamiseen, joka kuuluu valmentajien keskinäisen työnjaon myötä hänen vastuulleen. Kalle Kaskinen päävalmentajana vastaa kokonaisuudesta ja sanoo viimeisen sanan, mutta hyvin toimivan valmennusnelikon tontit ovat selkeät. Fredrik Norrena hoitaa maalivahdit, Sami Salo puolustajat ja ”Rintsi” hyökkääjät.

Tämä ottelu oli vain yksi peli kokeneen Kimmo Rintasen uralla. Ensimmäiset luistimet hän laittoi jalkaan kolmevuotiaana ja ikäisiään kaksi vuotta vanhempien kortteliliigajoukkueeseen hän tuli viisivuotiaana.

Junnmusarjat menivät pitkän aikaa pari vuotta vanhempien joukkueessa. Kunnes hän siirtyi oman -73 ikäluokan juokkueeseen, joka toi Lukolle vuonna 1989 seuran ensimmäisen ja toistaiseksi myös viimeisen ikäluokan Suomen mestaruuden. Silloin kentällä viiletti poikkeuksellin ikäluokka, jossa oli joukko tuttuja liigapelaajia, kuten Pasi Saarela, Kalle Sahlsted, Tuomas Grönman (-74) ja Janne Grönval.

Kimmo Rintanen pelasi uran alun Lukon edustusjoukkueessa, mutta siirtyikaudeksi 1974-1975 TPS:n rivistöön.

-Ensimmäisessä ottelussa Raumalla jalat olivat ihan vellinä, mutta sen jälkeen pelit ovat sujuneet omalla painollaan.

Tuon kauden päätteeksi ”Rintsi” pokkasi heti kultaiset mitalit, joita hän nyt tavoittelee valmentajan roolissa. Elämä on jatkanut tähän asit jääkiekon parissa ulkomaita myöden ja monia mitaleita palkintokaapista löytyy olympiapronssista ja MM-hopeista lähtien.

Mutta nyt edetään TPS:n rivistössä pala ja peli kerrallaan. Kultaakin voi tulla.

TIMO SJÖMAN
KUVA: JUHA SINISALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: