Tilatut kuvat

Taas kerran altavastaaja

5.2.2014 - 8:30 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Neljät viimeiset olympiakisat, kolme mitalia. Se on äärettömän kova saldo. Se on Leijonien saldo.

Miesten jääkiekkojoukkue on viime kisoissa ollut Suomen varmin mitalisaalistaja. Sen se on tehnyt joukkueilla, joille kukaan ei-sinivalkoisin lasein lajia katseleva asiantuntija ei ole etukäteen povannut mitalia.

Eikä povaa tälläkään kertaa.

Paperilla Suomi lähettää Sotshiin heikomman kiekkojoukkueen kuin aikoihin. Syy on yksinkertainen: edellisissä arvokisoissa Leijonia kannatellut kultainen sukupolvi on poistumassa, tai jo poistunut, areenoilta.

Pois Sotshista on kaikkien aikojen leijonakapteeni Saku Koivu, pois ovat hänen uskolliset adjutanttinsa Ville Peltonen ja Jere Lehtinen.

Poissa ovat turkulaiset huippumaalivahdit Miikka Kiprusoff, Antero Niittymäki ja Fredrik Norrena. Poissa ovat myös puolustuksen kulmakivet Teppo Numminen, Petteri Nummelin ja Toni Lydman.

Jos loukkaantuneina olevat ykköspakki Kimmo Timonen ja paras keskushyökkääjä Mikko Koivu vielä jäävät pois kisoista, Suomi joutuu lähtemään olympiaturnaukseen kokoonpanolla, joka on kaukana optimaalisesta.

Sijat 5.–8.

Niille sijoille kansainväliset asiantuntijat Leijonia taas veikkaavat. Kauas Kanadan, USA:n, Venäjän ja Ruotsin taakse.

Saattavat olla oikeassakin.

Tai sitten suomalainen yhteistyölätkä lyö jälleen povareita korville. Maalivahdit seisovat päällään, viisikkopuolustus raataa nöyrästi ja hyökkäys tekee mitalipeleihin tarvittavan määrän maaleja.

Todennäköistä se ei ole. Mutta ei se sitä ollut edellisilläkään yrittämillä.

Kirjoittaja: Jussi Leppäsyrjä
Jaa: