timur

Syksyn tulo sai galoshit heilumaan

24.9.2013 - 10:45 Tagit:, , , , ,

Timur Uzbjakov“TuTon kiekkokoulun käynyt Varissuon kasvatti, nykyinen idänkauppias, ekonomi ja aktiivinen jääkiekon pelaaja.”

Varsin kätevät nilkkurimalliset kumisaappaat, galoshit, saivat viime viikolla käyttöä, kun KHL:n potkuruletti käynnistyi. Galoshia sai ensimmäisenä maistaa Petri Matikainen, kun Avangard Omsk irtisanoi hänen kolmivuotisen sopimuksensa. Matikainen valmensi Avangardia yhden kauden ja kaksi viikkoa. Seuran johdolle ei riittänyt tämän kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa. Matikainen sai väistyä päävalmentajan pallilta tshekkiläiselle Milos Rihalle.

Milos Riha osoitti nauttivansa seurajohdon tukea ja ensitöikseen irtisanoi tällä viikolla Avangardin valmennustiimistä maalivahtivalmentajan Pasi Nurmisen. Galoshin potkut eivät näytä suomalaisten osalta loppuvan Avangardissa, sillä seuraavana näyttää olevan vuorossa joukkueen maalivahti Teemu Lassila. Koko suomalaiskolmikko saa kohta ryhmäalennuksen venäläiseltä rautatieyhtiöltä RZD:ltä Trans-Siperian paluujunalleen.

Jääkiekossa on totuttu nopeisiin liikkeisiin valmentajavaihdosten kanssa, mutta KHL:n irtisanomisissa puhutaan jo hetken mielijohteista. Seuran omistajat elävät pelissä tunteella mukana ja siirtoratkaisut tehdään omistajien kesken banjassa (venäläinen sauna). Se mitä tapahtuu potkujen osalta KHL:n piireissä, on arkipäivää myös Venäjän yrityselämässä. Yritysten yksityisomistajat puuttuvat peliin ja ohittavat toimitusjohtajan tehtävät henkilöstöratkaisuissa.

Minkä takia KHL:ssä edes tehdään valmentajille usean vuoden sopimuksia? Eikö seurojen olisi helpompaa tehdä toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, koska useimmiten ne kuitenkin puretaan kesken sopimuskautta? Venäläinen lainsäädäntökään ei estä toistaiseksi voimassaolevien sopimusten purkua ilman pätevää syytä. Tai jos estää, niin se on ainakin kierrettävissä. Hannu Jortikka kirjoittaa viimeisimmässä TS Kiekko kolumnissaan: “Valmentaminen KHL:ssä on kaikesta huolimatta kiinnostavaa, ja koskaan ei tiedä mitä huomenna tai tunnin päästä tapahtuu.” Shajba jäähän, pelit jatkuvat. Seurajohto pitää galoshit tiukasti jaloissaan.

Kirjoittaja: Timur Uzbjakov
Jaa: