tuto-kuvituskuva2

Sydänsuomessa ei suju – Tutolle tappio KeuPa:n vieraana

14.4.2018 - 19:34 Tagit:,

Tuto matkusti lauantaina viidenteen finaaliin Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi. Kotiintuomisiksi ei jäänyt mitään, vaan isäntäjoukkue vei pelin lukemin 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Sarja on näin maanantaina katkolla KeuPalle.

– Ehdottomasti fyysisin finaali tähän asti, Tuton Miika Elomo kertoi ottelun jälkeen.

Sarja on ollut tiukkaa vääntöä ja asiantuntijoilla on ollut haasteita sanoa, kuka milloinkin on kuskin paikalla. Eilinen Turussa pelattu kamppailu käänsi vaakakuppia vahvasti Tuton suuntaan, mutta tänään aloituskiekon tippuessa tuo voitto oli muisto vain.

Avauserässä KeuPa HT pääsi tahkoamaan ylivoimaansa useampaan otteeseen. Tulosta syntyi toisella yrittämällä, kun kultakypärä Markus Jokinen viritti ranteensa yläkulmaan. Myös Tutolla oli paikkansa, mutta tulosta ei syntynyt.

Ensimmäisessä erässä vierailla oli myös haasteita hermokontrollin säilyttämisessä. Tästä osoituksena oli kolme kaksiminuutista ja Kalle Valtolan kymmenminuuttinen.

Toinen erä pelattiin sanalla sanoen aivan yhtä maalia. KeuPa painoi ja Tuto yritti pysyä perässä. Taistelu ja rimpuilu kuitenkin riitti ja erä selvitettiin takaiskuitta. Torjuntalukemiksi kirjattiin 2-11, joka kertoo omaa kieltään siitä, että Julius Pohjanoksa piti joukkuettaan pystyssä erän ajan.

Kolmannessa erässä Tuto pääsi kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. Aiemmin vaaralliseksi osoittautunut ylivoimakin taantui muun pelin tavoin ja joukkueella oli vaikeuksia päästä alueelle ja tekopaikoille.

Välittömästi Mikko Lahtisen jäähyn päätyttyä KeuPa käänsi pelin ja tuplasi johtonsa. Maalinteosta vastasi jälleen Jokisen ketju, Miro-Pekka Saarelaisen tehdessä ja Jesse Pelamon ja Jokisen toimiessa syöttäjinä.

Tuto ei kuitenkaan häkeltynyt vaan käytti KeuPan jatkuneen jäähyilyn hyväkseen. Niclas Lucenius iski kavennuksen ylivoimalla ajassa 47.41. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Valtola ja Matias Lehtonen.

Loppuerän Tuto painoi ja painoi, mutta mikään ei riittänyt. Isäntäjoukkue ratkaisi ottelun Jokisen iskiessä tyhjiin lukemat 3-1.

– Tätä se on. Me veimme peliä kaksi erää, eikä Tutolla ollut mitään jakoa kuin vasta kolmannessa, KeuPa:n Heiskanen summasi.

– Haluan joukkueeseeni saman energian kuin kaverilla tässä vieressä, Elomo naurahti virkaveljensä jatkoksi.

Loppusummerin soitua nähtiin vielä pieniä turpakäräjiä, vierasjoukkueen käydessä erittäin kuumana. Lehdistötilaisuudessa Elomolle esitettiin kysymys takin tyhjentymisestä.

– Takki ei missään nimessä ole tyhjä. Nyt pelataan finaaleita, mies päätti jämäkästi.

Sarja jatkuu maanantaina Turussa ja samalla KeuPalla on mahdollisuus napata pytty. Ellei ratkaisua synny, sarja päätellään keskiviikkona Keuruulla.

TOMMI NIEMINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: