LKS 20170510 - 4482; Switzerland's Andres Ambuhl (C) is congratulated by his teammates after he scored during the IIHF Men's World Championship group B ice hockey match between Switzerland and Belarus in Paris on May 10, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Thomas Samson

Sveitsi ja Yhdysvallat pitivät vastustajat nollilla

10.5.2017 - 20:38 Tagit:,

Paremmat joukkueet leikkivät keskiviikkona jääkiekon MM-kisojen alkuiltaotteluissa kissaa ja hiirtä heikompien vastustajiensa kanssa. Pudotuspelipaikkoja jahtaavat Sveitsi ja Yhdysvallat ottivat puhtaat 3–0-voitot.

Sveitsi voitti B-lohkossa Pariisissa Valko-Venäjän 3–0. Sveitsi nousi yhdeksään pisteeseen, tasapisteisiin lohkoa johtavan Kanadan kanssa.

Sveitsin joukkueesta Reto Schäppi teki maalin ja syötti toisen. Maalivahti Leonardo Genoni piti nollan 14 torjunnalla. Hän pelasi turnauksen toisen nollapelinsä.

Suomea MM-avausottelussa piinannut Valko-Venäjä on hävinnyt kaikki neljä otteluaan ja jatkaa lohkossa viimeisenä. Sen mahdollisuudet yltää puolivälieriin ovat olemattomat.

Kölnissä A-lohkossa Yhdysvallat kukisti Italian 3–0. Yhdysvaltojen maalivahdille Jimmy Howardille nollapeli oli varmasti yksi uran helpoimmista, sillä hänen tarvitsi torjua vain yhdeksän kertaa.

Brock Nelson teki Yhdysvaltojen kaksi ensimmäistä maalia, toisen erän 2–0 alivoimalla. Yhdysvallat alkaa olla varma puolivälieräjoukkue, sillä se kartuttaa vielä pistetiliään kolmessa jäljellä olevassa lohkopelissä, joissa vastassa ovat järjestyksessä Latvia, Slovakia ja Venäjä.

Sarjanousija Italialla on odotetun vaikeaa. Se on A-lohkossa viimeisenä tilillään vain yksi piste jatkoaikatappiosta Slovakiaa vastaan.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: