tage

Suurin odotuksin kauteen

28.9.2017 - 21:58 Tagit:,

TUTO on hankkinut itselleen ennakkosuosikin paineet Mestis-kauden käynnistyessä perjantaina. Suomen cupin voitto varsin vakuuttavalla esityksellä ei jättänyt ketään kylmäksi, ja päävalmentaja Elomo on suoraan linjannut mestaruuden olevan yksiselitteinen tavoite.

TUTO uudistui kohtuullisen paljon kesän aikana. Tuukka Pulliainen lopetti uransa, Mikko Laine ja Kristian Tuohilampi saivat liigasopimuksen. Myös muita pelaajia poistui rivistöstä, mutta tulijoidenkin lista on mittava. Ykköskorin hyökkääjäksi saapuivat Eetu-Ville Arkiomaa ja Niklas Näppi. Tämä kaksikko muodostaa yhdessä TUTO-legenda Aki Keinäsen kanssa ykkösketjun, jonka tehtävänä on tehdä tulosta illasta toiseen. Kaiken kaikkiaan TUTO:lla on laittaa jäälle vahva hyökkäys, kaikki neljä hyökkäysketjua pystyvät maalintekoon.

Puolustuksessa Tony Vidgen ja Anssi Virkki ovat Mestikseen kovia pelaajia. Viime kauden komeetta Kalle Valtola on kauden alla jatkanut siihen mihin keväällä lopetti; hienoa luistelua ja tulista laukausta on taas tarjolla. Puolustukseen on hankittu luisteluvoimaa runsaasti ja Mikke Levo tarjoilemaan makuupaikkoja maalin edessä.

Maalivahtitilanne on turvallisen tuntuinen; Julius Pohjanoksa on kantanut päävastuun alkusyksyn aikana. Karolus Kaarlehto on kuitenkin meritoitunut maalivahti, joten kilpailutilanne on lupaava.

Kokonaisuutena TUTO:n joukkue on taitava ja rosoinen; taka-askeleita ei oteta. Kun joukkueessa on myös huippuluokan maalintekijöitä, voi TUTO lähteä tavoittelemaan pisteitä kaikkiin otteluihin.

TUTO:n lisäksi edelliskauden mestari SaPko on varmasti Mestiksen kärkijoukkueita. Rohkeampi voisi veikata näiden kahden lähtevän sarjataulukossa muita karkuun kauden alettua; niin vahvoilta nämä joukkueet vaikuttavat. Muilta osin on odotettavissa tasainen sarja, varsinaisia heittopusseja ei taida olla mukana.

Yleisömäärä on jokaiselle joukkueelle tärkeä elementti taloutta rakennettaessa. Toivottavasti Kupittaan hallille löytää väkeä heti syksyn avauspeleistä lähtien, lipputulot ja oheismyynti merkitsevät paljon. Useimmat joukkueet painivat tiukan talouden kanssa; EU eniten julkista huomiota saaneena.

Juuri EU:n TUTO kohtaa perjantain avausottelussa. Kotijoukkueen pre-season ei ole kulkenut odotusten mukaan, mutta joukkue on kuitenkin pelitaitava ja vaarallinen. TUTO:lla ei ole varaa ylimielisyyteen, mikäli sarjapisteet halutaan viedä Turkuun.

Lauantaina on edessä toisenlainen haaste, kun etukäteen selvästi heikompi LeKi kohdataan vieraissa. Lempäälän jäälato on kuitenkin hankala paikka kenelle tahansa, joten tarkkana saa lauantainakin olla.

 

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: