7415 / Kuvaaja: Mikael Rydenfelt / Päivämäärä: 09.12.2017 / Mitä kuvataan: Ensi viikolla pelataan Turussa ja Raumalla naisten jääkiekon pre-olympic-turnausta. Ennakkojuttuun Susanna Tapani. / Sijainti: Naantalin jäähalli

Susanna Tapanilla riittää virtaa

12.12.2017 - 7:00 Tagit:, , ,

Lauantai.
Klo 14.30 ringetteä VG-62–RNK Flyers Naantalissa.
Klo 17.45 jääkiekkoa Lukko–KJT Raumalla.
Sunnuntai.
Klo 12.30 ringetteä Blue Rings–RNK Flyers Tuusulassa.
Klo 14.50 jääkiekkoa Blues–Lukko Espoossa.

Ai, mikäkö tuo on. No, se on Susanna Tapanin viime viikonlopun peliohjelma. Ainakaan 24-vuotiaalla Tapanilla ei selvästikään ole vapaa-ajanviettoon liittyviä ongelmia, kun hän pelien lisäksi ajaa pelipaikkojen välimatkat omalla autollaan.

– Välillä nämä viikonloput ovat tällaisia, Tapani nauraa.

– Välillä pelit menevät päällekkäinkin, ja silloin pitää valita, kumpaa haluaa pelata, kiekkoa vai ringetteä. Yritän niissä tapauksissa valita tasokkaamman pelin. Tai jos jomman kumman lajin maajoukkueleiri on lähellä, sen lajin.

Harva jaksaisi tuollaista tahtia. Tapani kuitenkin vakuuttaa, että ajankäyttö ei ole ongelma.

– Ihan hyvin minä jaksan. Tänä talvena olen saanut keskittyä vain urheiluun ja sekin auttaa.

– Ainoa haaste on syöminen tällaisina viikonloppuina. Eväät ovat aina mukana, mutta niitä on vähän vaikea syödä, kun joutuu samalla ajamaan, hän nauraa.

Urheilu

Tapani on palannut muutama päivä aiemmin Kanadasta ringeten MM-kisoista. Kultamitali tuomisinaan.

Ringeten MM-kulta on Tapanille jo kolmas. Seuraavaksi on vuorossa jääkiekon olympiaturnaus, josta kolmen MM-pronssin jälkeen olisi kiva tuoda kotiin arvokkaampaa metallia.

– Pronssit on niin nähty, Tapani nauraa.

– Emme ole vielä joukkueen kanssa määritelleet tavoitetta olympialaisiin, mutta uskon, että lähdemme pelaamaan kirkkaampi mitali mielessä. Meillä on mielestäni hyvät mahdollisuudet finaalipaikkaan.

Naisjääkiekon taso onkin Tapanin mielestä noussut viime vuosina Suomessa.

– Maalivahtipelimme on tunnetusti vahvaa ja puolustuspelimme tiivistä. Meillä on aikaisemmin kuitenkin ollut ongelmia hyökkäyspelaamisen, ja erityisesti maalien tekemisen, kanssa, mutta olemme menneet siinä paljon eteenpäin viime aikoina, hän sanoo.

– Kaikki ovat tehneet todella paljon töitä sen asian eteen ja henkilökohtaiset taidot ovat kehittyneet. Olemme laukoneet aiempaa enemmän. Olemme myös parantaneet fysiikkaamme ja sitä kautta laukaukset ovat koventuneet.

Tapani treenasi viime kesän nopeutta ja kestävyyttä Hannu Rautalan valvovan silmän alla. Voimaharjoittelut hän teki kuitenkin yksin.

– Minulla on vuosien mittaan ollut selän kanssa ongelmia ja siksi olen tehnyt hieman erilaista voimatreeniä. Selässä oli alkava välilevyn pullistuma, mutta olen saanut sen aika hyvään kuntoon.

– Kun pitkäselkäisenä on paljon luistimien päällä, selkä rasittuu, mutta tällä kaudella en ole joutunut jättämään pelejä sen vuoksi väliin. Toivottavasti se pysyy kunnossa koko kauden.

Ennen olympialaisia naisten maajoukkue pelaa vielä kaksi valmistavaa turnausta. Toinen niistä pelataan Saksassa vuodenvaihteessa, mutta sitä ennen vuorossa on tällä viikolla Raumalla, Uudessakaupungissa ja Turussa pelattava turnaus.

– Odotan sitä innolla. Emme ole liikaa pelanneet Länsi-Suomessa. On todella kiva päästä pelaamaan kavereiden ja läheisten edessä.

– Mukavaa on sekin, että kerrankin pelimatkat eivät ole pitkiä. Pääsen turnauksesta mukavasti joulun viettoon, Laitilassa asuva Tapani sanoo.

Suomen vastustajat kotiturnauksessa ovat Ruotsi, Venäjä, Saksa ja Japani.

– Ruotsi, Venäjä ja Saksa muodostavat tutun kolmikon, mutta Japanin kohtaaminen on mukavaa vaihtelua. Heillä on yllättävän vikkelä ja taitava joukkue, joka varmasti haastaa meidät kunnolla.

– Aika tiivis turnaus on tulossa, kun viiteen päivään pelataan neljä peliä ja välissä on vain yksi välipäivä, Tapani miettii.

Neljä peliä viiteen päivään. Hmm… jotenkin se ei kuulosta Tapanille kovinkaan haastavalta viikolta.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: