21228120

Suoraa puhetta kuoppaisesta kultatiestä

1.11.2013 - 19:31 Tagit:, , ,

Porin Ässien mestaruuskaudesta 2012–13 kertova kirja Kiven kovat julkaistiin perjantaina Porissa. Kirjan nimi viittaa Ässien mestarivalmentaja Karri Kiveen, joka johdatti patapaitaisen joukkueensa mestaruuteen 35 vuoden porilaisodotuksen jälkeen.

Kirja kertoo porilaisen suorapuheisesti Ässien vaiherikkaasta kaudesta, joka päättyi lukuisten vaikeuksien jälkeen siihen, että 20 000 porilaista juhli torijuhlassa Ässien mestaruutta.

Kirjan ovat kirjoittaneet Pata-, eikun Satakunnan Kansan urheilutoimittajat Harri Laiho ja Juha Luotola. Historiaosuuden kirjaan on tehnyt Tapio Neva.

Tekijöillä oli kova työ ennen kuin he saivat Kiven suostumaan kirjaprojektiin.

– Aluksi tuntui siltä, että en halua kaivella menneitä asioita esille. Lopulta suostuin sillä ehdolla, että kysyn jokaiselta pelaajalta suostumuksen ennen kuin puhun heistä ja, että minulla on oikeus käyttää punakynää halutessani. Jokainen pelaaja suostui ja itse halusin viilata vähän vain yhtä tai kahta kohtaa, Kivi sanoo.

Ässäkapteeni Ville Uusitalo arvostaa kirjan suorapuheisuutta.

– Kerrankin jääkiekkokirja, jossa mennään pintaa syvemmälle, eikä teksti ole vain pintapuolista lätinää, Uusitalo sanoo.

Turun Sanomat, Pori
JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: