08032016-00157

Suora pudotuspelipaikka karkasi TPS:lta

8.3.2016 - 21:11 Tagit:, , , , , , , ,

TPS–HPK 1-5

SM-liigan runkosarjan viimeisen TPS-kotiottelun ennakkoasetelma oli tiistaina selvä: Palloseuran oli pakko voittaa pysyäkseen mukana taistelussa kuudennesta sijasta. Sarjan hännille jämähtäneellä HPK:lla sen sijaan ei ollut mitään paineita, vaan sille oli tarjolla ainoastaan kiusaajan rooli.

Se rooli tuntui sopivan kaksi viimeistä otteluaan hävinneelle HPK:lle hyvin. HPK ilotteli ottelun toisessa erässä Palloseuran kumoon ja voitti ottelun lopulta 5–1.

Kun Lukko samaan aikaan voitti Pelicansin, TPS:n joutui hautaamaan haaveensa suorasta pudotuspelipaikasta kierros ennen runkosarjan loppua.

– Onhan tämä iso pettymys. Emme pelaa nyt ollenkaan sillä tasolla, mihin pystymme. Emme tee asioita niin kuin pitäisi, Eric Perrin myönsi.

– Kaikki on nyt kiinni päästä. Meidän pitää nopeasti saada entinen vireemme takaisin ja nostaa päämme taas pystyyn.

Tiistain ottelun alku lupasi TPS:lle hyvää.

Peli ehti vanheta vain vajaat kolme minuuttia ennen kuin sairaslomalta palannut Petteri Nummelin näytti, että homma on edelleen hanskassa. Nummelin huijasi hyökkäyssinisellä kaksi HPK-pelaajaa, nousi kohti maalia ja ampui kiekon ranteella maalin takapesään.

TPS sortui kuitenkin avauserässä kolmeen jäähyyn ja HPK käytti niistä heti ensimmäisen hyväkseen. Francis Parén kampitusjäähyä ehti kulua vain 17 sekuntia ennen kuin HPK:n kultakypärä Otto Paajanen ohjasi kiekon komean kuvion päätteeksi Oskari Setäsen taakse.

Kaksi muuta jäähyään TPS sai tapettua ja sillä oli myös omat loistopaikkansa lisämaaleihinkin. Dave Spinalla oli läpiajonsa päätteeksi jo tyhjä maali edessään, mutta hän onnistui vispaamaan rystyvetonsa maalivahti Samu Perhosen kautta yli maalin. Nummelin puolestaan oli lähellä erän toista osumaa kilautettuaan maalitolppaa.

– Ensimmäinen erä oli sinne päin, mutta sitten peli karkasi taas. Pyydän anteeksi sitä, että ilmeemme viimeisessä runkosarjan kotipelissä oli näin heikko, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Ja kun TPS ei onnistunut maalinteossa, HPK iski heti toisen erän alkajaisiksi. Erää ehti kulua vain 44 sekuntia ennen kuin Santeri Vuoti laukoi kiekon maalin yläkulmaan ja HPK siirtyi kuskin paikalle.

Lisää kylmää vettä Palloseuran niskaan kaatoi Joona Karevaara seitsemän minuuttia myöhemmin. HPK käänsi pelin nopeasti keskialueella ja Karevaara pääsi ampumaan kiekon Setäsen taakse kolmannen kerran ottelussa.

Viisi minuuttia myöhemmin HPK siirtyi jo 4–1 -johtoon, kun toisessa aallossa maalille noussut Henrik Forsberg löi kiekon jälleen Setäsen taakse. Siinä tilanteessa TPS teki saman tempun kuin kahdessa aiemmassa ottelussakin: vaihtoi Setäsen tilalle maalille Teemu Lassilan.

Lopullisen niitin ottelulle iski Paajanen rangaistuslaukauksesta kolmannen erän puolivälissä.

– Meidän pitää nyt puhua tästä keskenämme. Meidän pitää luottaa toisiimme ja systeemimme. Meidän pitää uskoa itseemme, Perrin mietti.

– Jos pääsemme takaisin omalle tasollemme, olemme edelleen todella vaikea joukkue pudotuspeleissä.

TPS pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa Porissa torstaina. Ottelussa ratkeaa se, minkä joukkueen Palloseura saa lauantaina käynnistyvissä ”säälipleijareissa” vastaansa. Vaihtoehdot ovat Pelicans, KalPa tai Sport.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: