1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Suomi100- ottelu hienoa markkinointia

2.12.2017 - 17:34 Tagit:, , , ,

Sen parempaa markkinointia lajille ja tuotteelle ei oikein ole mahdollista tarjota, kuin mitä TPS sai aikaan keskiviikon Suomi100 -juhlaottelussaan. Juhlallisuudet oli mietitty tarkkaan ja jopa TPS:aa vihaava työkaverikin joutui toteamaan alkuseremonioiden olleen erityisen vaikuttavat.

Myös itse peli esitteli sellaisen TPS:n, jonka turkulaisyleisö haluaa jäällä nähdä. Gatorade Centeriin ei olla menossa katsomaan vaillinaisesti keskittynyttä isäntäjoukkuetta, vaan sellaista, joka sanelee marssijärjestyksen kaukalossa. Alku tosin ei luvannut liikoja, mutta toisen erän ehkä kauden paras kolmiminuuttinen hiveli katsojien silmiä.

Ei tule heti mieleen, miksi joku keskiviikon pelissä ollut satunnainen katsoja ei haluaisi tulla uudemmankin kerran. Lähes 9000 katsojaa piti kiitettävää mekkalaa eikä olisi uskonut olevansa karnevaalitunnelmaisessa arkipelissä harmaassa marraskuussa. Mutta tärkein eli voittava ja taisteleva kotijoukkue oli myös kuvassa mukana. Juuri näin tällaiset juhlaottelut kuuluukin hoitaa.

Konkaripelaajista huokui valtava tarve ja palo voittaa juuri tämä ottelu SaiPascheissen korvauksena ja polte tarttui koko muuhunkin ryhmään. Valitettavasti kokeneista pelaajista Henrik Tallinder koki kovia, ja joutuu olemaan sivussa ainakin loppuvuoden ja ehkä hyvän matkaa tammikuutakin.

Jälleen kerran valmennusjohto joutuu kuluvalla kaudella miettimään, miten avainpelaajan (Tallinderin) valtavan kokoinen ruutu joukkueessa saadaan korvattua. Eilisessä HIFK-ottelussa myös Tallinderin pakkipari Elmeri Eronen sai kiekon jalkaansa ja jätti pelin kesken. Eronen kuitenkin nähtiin seuraamassa ottelua vaihtoaition vieressä jääpussi jalassa, joten voisi päätellä, ettei mitään kovin isoa vammaa ainakaan ollut muodostunut.

Jos Eronenkin joutuisi sairastuvalle, TPS:n joulukuun puolustajatilanne alkaisi pikkuhiljaa näyttää kapeahkolta. Olli Juolevi on joka tapauksessa lähes kuukauden päivät nuorten maajoukkueen vahvuudessa. Tällöin kolme runkopuolustajaa olisi samanaikaisesti sivussa.

Valitettavasti Suomi100 -ottelun vire ei jatkunut HIFK:ta vastaan, vaan helsinkiläisten kotivoittoputki sai jatkoa. Nyt viimeistään tuli lisäksi ilmi, että HIFK on todellakin yksi alkukauden pahimmista alisuorittajista ja varmasti vakiinnuttaa paikkansa top6-joukkueiden joukossa. Eilinen vastus oli huomattavasti kovempi kuin keskiviikkona.

Ilahduttavaa tappiossa oli kuitenkin se, että heikommallakin esityksellä oltiin todella lähellä viedä ottelu jatkoajalle. Itse asiassa ratkaisun avaimia tarjottiin jo aiemmin usean ylivoiman muodossa, mutta kuten useasti aiemminkin, Palloseuran pakkopeli ei tuota tulosta.

Vuoden 2010 TPS-sankari Atte Engren on kuitenkin sen luokan kassari, etteivät hänelle uppoa kaukolaukaukset, vaikka kuinka olisivatkin Tomi Kallion ja Ilkka Heikkisen hevosenpotkuja. TPS pääsi myös usein vetämään parhaalta maalintekosektorilta maalin edestä, mutta Engrenin taidokkuus vei pidemmän korren.

TPS:n ylivoima olikin usein sitä, että kiekoteltiin keskenään ja lopulta Kallio&Heikkinen laukovat kaukaa kovaa ja Engren koppaa. HIFK sen sijaan näytti ylivoimapelin mallia ja sahasi nopeilla syötöillä TPS-puolustuksen rikki. Valmennus tekee varmasti voitavansa, mutta ihmetystä herättää, miksei Liigan parhaimmalla piste per peli-keskiarvolla Julius Junttilan kanssa vetävä Ilari Filppula kuulu ykkösylivoimaviisikkoon? Kun tulosta ei muuten tule, ei siinä mitään menetettäisi, jos Filppula siirrettäisin aloittavaan ylivoimaan eikä pelaamaan loppuja jämäsekunteja?

JANNE SUNDELIN

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: