Jääkiekon Karjala-turnaus ... Euro Hockey Tour Finland vs Sweden

Suomi tarvitsee maalintekijöitä

9.11.2014 - 19:00 Tagit:, ,

Suomen jääkiekkomaajoukkue tarvitsee maalintekijöitä. Työnhakuilmoituksen on ensimmäisenä velvoitettu allekirjoittamaan päävalmentaja Kari Jalonen.

Ruotsi aiheutti Jaloselle tämän päävalmentajauran kolmannessa ottelussa ensimmäisen tappion. Ruotsi voitti EM-turnauksessa 3–0 (1–0, 2–0, 0-0), kiitos paljolti Suomen tehottomuuden.

Leijonilla oli jo avauserässä maalipaikkansa ratkaista ottelu ja turnausvoitto itselleen. Kun muun muassa Tuomas Kiiskinen ja Olli Palola hukkasivat hyvät maalipaikat, Ruotsi siirtyi Linus Klasenin vastahyökkäysosumalla erätauolle 1–0-johdossa.

Toki Suomen tehottomuus johtui Ruotsin maalia vartioineesta Henrik Karlssonista. Jokereissa hyvään vireeseen vertynyt Karlsson jatkoi maajoukkueessa siitä, mihin KHL:ssä jäi ja torjui muutaman kerran ilmiömäisesti.

Ruotsi ratkaisi päätöspelissä itselleen turnausvoiton. Se oli aiemmin kukistanut sekä Venäjän että Tshekin voittolaukauskisan jälkeen.

Suomi voitti viime vuonna kotiturnauksensa, kuten koko EM-kiertueen.

EM-sarja jatkuu joulukuussa Venäjällä Sotshissa. Se on samalla kauden viimeinen EM-turnaus, sillä ensi vuonna Suomi pelaa tuplamaaottelut Ruotsia ja Tshekkiä vastaan.

Isäntämaa palasi arkeen

Ironisinta isänpäivän ottelussa oli se, että Suomi hallitsi peliä pitkät tovit, mutta Ruotsi hyödynsi harvat maalipaikkansa voiton arvoisesti.

Kahdessa aiemmassa turnausottelussaan Suomi oli niin Tshekkiä kuin Venäjääkin vastaan alakynnessä, mutta silloin pelaajien osumatarkkuus oli parempi.

Varsinkin lauantainen 6–2-voitto mairitteli Suomea tuloksellisesti. Aivan noin tukevasti peli ei isäntämaan näpeissä ollut.
Suomen EM-joukkueessa pelasi peräti viisi miestä, jotka ovat kiekkoilleet tällä kaudella ammatikseen Sveitsissä.

Ruotsin miehistössä Sveitsin liigapelaajia oli neljä, joista kaksi heilutti Suomen maaliverkkoa.

Avausmaalin tekijä Klasen pelaa Luganossa ja toisessa erässä 2–0 ampunut Dick Axelsson Suomen joukkueessa kiekkoilleen puolustaja Ville Koistisen tavoin Davosissa.

KHL:n Atlantissa hyvän alkukauden pelannut Atte Engren ei ollut Suomen maalilla parhaimmillaan. HV 71:n Calle Ridderwallin kaukaa ampuma 3–0 menee Engrenin piikkiin, tosin MM-kisapuolustaja Tommi Kivistön huolimattoman purkukiekon jälkeen.

Ridderwallin setä on takavuosien maajoukkuemaalivahti Rolf Ridderwall, joka ehti aikoinaan Ruotsin riveissä piinata Suomea aivan tarpeeksi.

Immosella käyttöä

Kauden ensimmäinen maajoukkuekatsastus ei päävalmentaja Jaloselle MM-kisoja ajatellen kovin paljon näyttöjä tarjonnut.

Ykkösketjua EM-turnauksessa johtanut Jarkko Immonen osoitti Tshekki- ja Venäjä-pelien kahdella maalillaan, että KHL:n Nizhni Novgorodin keskushyökkääjällä on yhä käyttöä Leijonissa. Hänen puolestaan puhuu se, että Immonen on erittäin monipuolinen keskushyökkääjä.

Immonen joutui turnauksessa kantamaan suurta vastuuta myös maalinteosta. Suomen laitahyökkääjille jäi pelin tällä saralla parannettavaa.

TS – STT – REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: