IHOCKEY WORLD 2016 SVK FIN

Suomi jätti Slovakian nollille

15.5.2016 - 23:06 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Slovakia–Suomi 0–5

Suomi pelasi Slovakiaa vastaan erittäin nousujohteisen ottelun, jossa Slovakia oli lopulta vailla mahdollisuuksia. Kisajoukkueesta näyttöpaikan saanut Mikko Rantanen oli loistavalla pelipäällä.

Suomi nappasi tyylipuhtaan 5–0-voiton Slovakiasta jääkiekon MM-kisojen toiseksi viimeisessä alkulohko-ottelussaan.

Suomi ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun se iski kaksi maalia 40 sekunnissa. Slovakia lamaantui peräkkäisistä takaiskuista eikä pystynyt enää vastaamaan Leijonien vääntöön.

Ottelun lopussa Suomi kaunisteli vielä lukemia, kun se iski viimeisellä minuutilla kaksi osumaa.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen jakoi pelin jälkeen kiitosta koko joukkueelle. Paketti pysyi kasassa läpi ottelun.

Jääkiekon MM-kisat Pietarissa ... Icehockey World Championships 2016

– Kaikki neljä ketjua pelasivat oikeasti tosi pelaavaa lätkää. Siihen vielä pakkien noin steriili pelaaminen takana. Siinä oli tämän illan voiton resepti, Jalonen kommentoi MTV Sportin haastattelussa.

– Pojat lupasivat 60 minuuttia laatukiekkoa, ja se oli tuossa, Leijona-valmentaja jatkoi.

Erityiskehuja Jalonen jakoi uudelle nelosketjulle, jossa vihdoin kokoonpanoon noussut Mikko Rantanen pelasi yhdessä Antti Pihlströmin ja Tomi Sallisen kanssa.

Kolmikko pelasi erittäin energistä peliä, ja erityisesti Rantanen oli erinomaisella pelipäällä ja osoitti heti kuuluvansa kisajoukkueeseen. TPS-kasvatti tarjoili Salliselle kaksi huippuluokan maalipaikkaa, mutta Sallisen ruuti oli vielä märkää.

Slovakiasta odotettiin Leijonille hyvää tasonmittausta tiistain Kanada-ottelua varten, ja avauserässä näyttikin siltä, että Slovakia tarjoaa Suomelle hyvän vastuksen.

Suomi hallitsi peliä, mutta Slovakia sai puhkottua Suomen puolustuksen muutamaan otteeseen todella helponnäköisesti. Suomen maalilla turnauksen toisen nollapelinsä pelannut Juuse Saros torjui kuitenkin Slovakian yritykset erittäin varmasti.

IHOCKEY WORLD 2016 SVK FIN

Toisessa erässä Suomi sai otteisiinsa uuden vaihteen, ja Slovakia tippui kyydistä. Slovakian hyökkäyspelaaminen tyrehtyi lähes poikkeuksetta Suomen puolustussiniselle, kun taas Suomi pyöritti pitkiä hyökkäyksiä Slovakian päädyssä.

Leijona-kippari Mikko Koivu iski Suomelle ansaitun avausmaalin hieman onnekkaasti ylivoimalla. Koivu heitti ohjurin maalinedusruuhkaan, ja kiekko kimposi Slovakia-pelaajaan mailasta ohi hölmistyneen maalivahti Julius Hudacekin.

Hieman epävarmasti ottelussa pelannut Hudacek ohitettiin uudestaan vain 40 sekunnin päästä, kun Tomi Sallinen tarjoili ovelan syötön päätylaidan kautta, ja Antti Pihlström spurttasi ensimmäisenä kiekkoon ja livautti sen Slovakki-vahdin patjojen välistä verkkoon.

Sallisen oivallus oli kuin kopio vuoden 2011 MM-kisojen finaalista, jossa Mikael Granlund heitti kiekon päätyyn ja Janne Pesonen ratkaisi maailmanmestaruuden Suomelle.

Jääkiekon MM-kisat Pietarissa ... Icehockey World Championships 2016

Viimeiset 20 minuuttia oli Suomelta hyvää johtoasemassa pelaamista, eikä Slovakialta löytynyt enää puhtia kunnon takaa-ajoon. Viimeinen niitti iskettiin päätöserän alkupuolella, kun Aleksander Barkov ohjasi taidokkaasti Juuso Hietasen viivakudin maaliin.

Suomi herkutteli lisäosumilla vielä ottelun loppuhetkillä, kun ensin Jussi Jokinen taituroi turnauksen avausmaalinsa läpiajosta, ja viimeisillä sekunneilla Patrik Laine naulasi jo turnauksen kuudennen osumansa.

Suomi pelaa viimeisen alkulohkon ottelunsa tiistaina, kun se kohtaa lohkon ykköspaikasta Suomen kanssa taistelevan Kanadan.

Jääkiekon MM-kisat Pietarissa ... Icehockey World Championships 2016

Henri Saloranta
Kuvat; Lehtikuva

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: