LKS 20180417 LKS 20180406 Suomen päävalmetaja Lauri Marjamäki jääkiekon maaottelussa Suomi - Valko-Venäjä Hämeenlinnassa 6. huhtikuuta 2018. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Suomi iski kiekon seitsemän kertaa Ruotsin verkkoon

22.4.2018 - 21:55 Tagit:, ,

Suomi on päättänyt jääkiekon miesten EHT-turnauksen kakkossijaan, kun Ruotsi kaatui päätösottelussa maalein 7–3. Isäntämaa Tshekki voitti Pardubicessa pelatun turnauksen puhtaalla pelillä. Leijonat otti kaksi voittoa, sillä Ruotsin lisäksi se kukisti lauantaina Venäjän.

Leijonat on viimeksi tehnyt Ruotsia vastaan seitsemän maalia vuonna 2009.

– On se harvinaista herkkua, että tehdään seitsemän maalia, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän piti jäähyaitiosta poissa pysymistä voiton avaimena. Suomelle tuomittiin vain yksi jäähy.

Marjamäki kiitteli myös joukkueen sitoutumista yhteiseen tekemiseen.

– Joukkueella on hyvä intohimo ja halu oppia, Marjamäki sanoi.

Tre Kronoria vastaan Suomi piti hyvin tahtipuikkoa ja nousi Antti Suomelan, Olli Palolan ja Henri Jokiharjun osumilla 3–1-johtoon runsaan puolen tunnin pelin jälkeen. Vasta 18-vuotias puolustajalupaus Jokiharju osui toisessa ottelussa peräkkäin, sillä hän rokotti myös Venäjää.

Päätöserän alussa Juuso Puustinen nosti Leijonat 4–1-johtoon, mutta erän kuluessa ottelu tasoittui. Ruotsin tehomies oli kaksi maalia tehnyt Dennis Everberg.

Suomen viidennen maalin laukoi Pekka Jormakka hienolla yksilösuorituksella. Lopussa sitten repesi, sillä kuudes ja seitsemäs maali syntyivät 14 sekunnin välein. Kuudennen maalin teki alivoimalla Ville Pokka, jolle osuma oli maajoukkueuran ensimmäinen. Loppuluvut sinetöi Sami Sandell sekunti ennen ottelun loppua.

Suomi jatkaa MM-valmistautumistaan torstaina kotijäällä Helsingissä. Vastassa on Venäjä.

STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: