LKS 20170422 Suomen pelaajat juhlivat välierävoittoa ja finaaliin pääsyä Toni Utusen jatkoaikamaalin jälkeen jääkiekon U18 MM-kilpailujen välieräottelussa Suomi vs Venäjä Slovakian Popradissa 22. huhtikuuta 2017. AFP / LEHTIKUVA / JAN SUKUP

Suomi 18-vuotisten MM-finaaliin Utusen jatkoaikamaalilla

22.4.2017 - 20:07 Tagit:, , ,

Suomi pelaa huomenna jääkiekon alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta. Suomi kukisti Venäjän jatkoajalla maalein 2–1 Slovakian Popradissa pelatussa MM-välierässä.

Jatkoerän katkaisi maalillaan Toni Utunen ajassa 67.01. Toisessa välierässä kohtaavat myöhemmin tänään USA ja Ruotsi.

Venäjä sai avauserässä kaksi ylivoimaa, Suomi yhden, mutta kumpikaan ei saanut aikaan huippupaikkoja. Venäjä vei avauserän laukaustilaston 9–3, mutta yhtään maalia erässä ei nähty.

Suomen toinen ylivoima toisen erän alussa toi ottelun avausmaalin. Pavel Koltiginin kampituskakkosta oli jäljellä vain kaksi sekuntia, kun Jesperi Kotkaniemi ja Santeri Virtanen pelasivat Jesse Ylösen vapaaksi maalin eteen. Ylönen siirsi kiekon maltilla maaliin. Maali oli Ylösen neljäs MM-turnauksessa.

Erän lopulla Suomi sai tuhannen taalan paikan ratkaista ottelu. Rasmus Kupari murtautui koko kentän läpi Venäjän maalille ja hankki koukkaamisjäähyt Mihail Bitsadzelle ja Jaroslav Aleksejeville. Suomi sai pelata kahden miehen ylivoimalla erän viimeiset 1.21 minuuttia ja kolmannen erän ensimmäiset 39 sekuntia, mutta maalia suomalaiset eivät saaneet aikaan.

Sen sijaan Venäjä tuli tasoihin ajassa 41.37. Aleksei Toroptshenko purjehti laidalta läpi ja syötti maalin eteen leikanneelle Kirill Slepetsille, joka teki 1–1 suomalaispuolustajien unohtaessa vartioinnin.

Erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kun Aleksi Anttalainen torppasi venäläispelaajan poikittaisella laitaan ja lähti istumaan kaksiminuuttista. Venäjä ei saanut huippupaikkoja ylivoimallaan.

Suomi kamppailee huomenna jääkiekon alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvallat voitti Ruotsin toisessa välierässä maalein 4–3.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: