1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Suomen Turku isossa maailmassa

19.1.2017 - 23:01 Tagit:, , , , ,

NHL:n runkosarja on noin puolessa välissä. On mielestäni siis kohtuullista luoda katsaus siihen, miten turkulaiset NHL-tähtemme ovat tällä kaudella Atlantin toisen puolen tuikkineet.

Captain Minnesota, Mikko Koivu on tällä kaudella johdattanut Minnesota Wildin lentoon. Joukkue johtaa tällä hetkellä koko Läntistä konfrenssia. Ennen kauden alkua Wild rankattiin, noh, ei ainakaan koko divisioonan piikkipaikalle. Kapteeni Koivu on joukkueensa neljänneksi paras pistemies tehoilla 13+19. Yhteinen sävel Mikael Granlundin kanssa on löytynyt ja aloituksetkin ovat tälläkin kaudella napsuneet noin 55 prosenttisesti omille. Ei huonommin.

Dallas Stars on ollut koko kauden suurimpia pettymyksiä. Se on koko Läntisen konfrenssin kolmanneksi viimeisenä. Oikeastaan voisi sanoa, että Dallas on sillä paikalla, jossa Wildin kuuluisi olla ja päinvastoin. 30-vuotiasta Lauri Korpikoskea ei sijoituksesta voi syyttää. Kiekkoraamattu The Hockey News julisti syksyllä Korpedon koko NHL:n huonoimmaksi pelaajaksi, mutta sitä hän ei tällä kaudella ole ollut. Korpikoski on Starsin pistepörssissä yhdeksäntenä tehoin 6+11. Edmontonista juuri ennen kautta Starsiin siirtynyt pelaaja pelaa parasta kauttaan pisteiden valossa sitten 2011-2012 kauden, jolloin hän teki edesmenneen Phoenix Coyotesin (nyk. Arizona Coyotes) paidassa 40 pistettä. Starsin kirkkain Star Korpikoski ei ole, mutta pelaa silti aivan menevää kautta.

Tulokas Mikko Rantanen on pelannut NHL:n surkeimman joukkueen, Colorado Avalanchen nutussa mukiinmenevästi. Tulokkaiden pistepörssissä sukunimikaima majailee sijalla 16, vaikka oli alkukaudesta sivusta. 6+12 tehot umpisurkeassa joukkueessa ei ole todellakaan heikosti. Puolet maaleista on syntynyt ylivoimalla, joten sielläkin vastuuta on tullut. 20-vuotias hyökkääjä on Avalanchen sisäisessä pistepörssissä sijalla neljä. Viime kaudella Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueen kapteeni pelasi NHL:ssä yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä, joten eteenpäin on todella menty. Ja tulevaisuudessa Nousiaisten ihme tulee takomaan vielä paljon pisteitä.

Ja kun U20-kultakapteeneihin on päästy, ei voi unohtaa Rasmus Ristolaista, joka oli sitä vuonna 2014. Tuolloin Ristolainen oli hyvä, mutta nykypäivänä RR55 pelaa vielä paljon kovemmalla tasolla. Pakkien pistepörssissä sija 12 tehoilla 3+24 (takana mm. John Klingberg ja Drew Doughty), Buffalon pistepörssissä sija 3. (ykkösellä, Kyle Okposolla vain kaksi pistettä enemmän), mutta mikä kaikkein merkittävintä, 22-vuotias suomalainen pelaa viidenneksi eniten minuutteja koko liigassa. 26:42 minuuttia keskimäärin joka ottelussa. Lukema on yli neljä minuuttia suurempi kuin kenenkään muun Sabresin joukkueesta. Sabres on NHL:n pohjasakkaa, mutta silti maailmalla ihmeteltiin, miksi Ristolaista ei kutsuttu All Stars- tapahtumaan. Sitä ihmettelen itsekin.

Turkulaisten viiden suoran täydentää Montreal Canadiensin tulokas, Artturi Lehkonen. 10 nyyttiä ja viisi syöttöä tällä kaudella antanut 21-vuotias Piikkiöstä kotoisin oleva Lehkonen on tulokkaiden maalipörssin seiska ja pistepörssin 19. Lehkonen on hyvässä vedossa olleen Canadiensin tulevaisuutta, mutta on pystynyt jo tällä kaudella antamaan hienoja näyttöjä kiekkoilun mekassa, Montrealissa. Viime viikolla tuli Winnipegiä vastaan yhdessä ottelussa tehot 2+1, joten Lehkosenkin nälkä toivottavasti vain kasvaa syödessä. Ja ei, Patrik Laine ei pelannut kyseisessä ottelussa Winnipegin paidassa. Tämä asia oli pakko ilmoittaa, sillä kirjoitus ilman Lainetta ei nykysuomessa ole vain soveliasta.

Turkulaisen täyskäden otteista tullaan runkosarjan päätyttyä kirjoittamaan toinen osa. Toivottavasti silloinkin saa kirjoittaa positiivisista otteista.

Arttu Rantanen

 

Kirjoittaja: Arttu Rantanen
Jaa: