leksa

Suomen Cupin finaalia odotellessa

20.9.2017 - 9:49

Suomen Cupin finaalia odotellessa

Siinä he ovat peräkkäin – 6., 7. ja 8. sijoilla – SM-liigan pistepörssissä tänään keskiviikkona 20.9.2017. Siis ketkä – nuo kolme kaikki aikanaan TuTossakin pelanneet jääkiekkopelin uurastajat, taiturit, vastuunkantajat ja joskus käsittämättömiä taitokoukeroita jäällä esittäneet ja esittävät pelaajat ja hyökkääjät – Anrei Hakulinen, Ville Vahalahti ja Iikka Kangasniemi.

Mitähän tapahtuisi jos he pelaisivat samassa ketjussa, yritän miettiä. Ville-seniori rakentaisi hyökkäyskuvioita kokemuksella ja laitureittensa taitoihin luottaen. Takuuvarmasti hän huolehtisi, ettei vastustaja pääse vaaralliseen vastahyökkäykseen harmillisen harhasyötön seurauksena. Sitten Iikka saa kiekon ja kiemurtelee hyökkäysalueella kiekko mailanlavassa itseään 20 -30 senttiä pitemmät ja vähintään yhtä monta kiloa painavammat vastustajat pökerryksiin. Ville saattaa antaa jo puolustusalueelta syötön 100 kilometriä tunnissa viilettävälle Anreille vasempaan laitaan. Anrei kiitää parin vartalohämäyksen jälkeen vastustajan maalille, kiertää sen eikä maalivahti ehdi torjumaan vanhanaikaista. Vaihtoehtoisesti hän syöttäisi Villelle tai Iikalle. Villen tarkka lämäri uppoaisi kuuluisaan ylämummoon tai takatolppaa kilisyttäen verkkoon. Tai sitten Iikka naruttaisi vielä maalivahdinkin ja ainakin katsomoon näyttäisi että höyhensarjan keijukainen panisi kiekon niin sanotusti tyhjiin.

Ylihuomenna emme näe näitä monen turkulaisen jääkiekkoystävän sankareita Kupittaalla, kun TuTo pelaa uudelleen 46 vuoden tauon jälkeen ohjelmaan otetun Suomen Cupin finaalissa hallitsevaa mestismestaria SaPKoa vastaan. Mutta taitureita riittää jäällä tarpeeksi perjantai-illaksi. Jos tai kun TuTo Cup-mestaruuden vien, voisi hallin kattoon ripustaa yhden lipun tai paidan lisää

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: