Urheilu

Sportin vuoro voittaa kärkiottelu

2.11.2013 - 21:58 Tagit:, , , , , , ,

Tuto–Sport 2–3

Kun sarjan kärkijoukkueet kohtaavat kahdesti vajaan vuorokauden sisällä, luvassa on hyvää kiekkoviihdettä sisältävä minisarja. Sellainen tarjoiltiinkin perjantaina ja lauantaina Vaasan ja Turun kiekkoyleisöille Sportin ja Tuton mitatessa Mestiksessä paremmuuttaan.

Ja kun sarjan kärkijoukkueet ottavat yhteen, odotettavissa on, että otteluista muodostuu tasaisia. Sekin odotus täyttyi, kun Tuto voitti ensin Vaasassa rankkareilla 3–2 ja iltaa myöhemmin Sport kävi varastamassa Kupittaalta pisteet samoin numeroin – mutta jo varsinaisella peliajalla.

Urheilu

– Shit happens. Oli värikäs ilta, jossa oli momentumia molempiin suuntiin. Me saimme roppakaupalla kokemusta siitä, millaista on pelata Sportin kaltaista huippujoukkuetta vastaan, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen mietti rauhallisesti.

Lauantain ottelua seurasi Kupittaalla kauden ennätysyleisö, 2 329 katsojaa.

– Hienon kotiyleisömme puolesta harmittaa, että palkkio heille jäi antamatta, Lehkonen sanoi.

Tappiosta huolimatta Tuto jatkaa sarjakärjessä. Sport nousi voiton myötä sen kantaan kahden pisteen päähän.

Sport alkoi paineistaa

Tuto hankkiutui lauantain ottelun avauserässä jo 2–0 -johtoon Aleksi Rutasen ja Tuukka Pulliaisen osumilla. Mutta kuten odottaa saattoi, kahden hyvän joukkueen ottelu ei aivan niin helpolla ratkennut.

– Meillä oli 2–0:ssa sauma tappaa peli, mutta emme siihen pystyneet. Peli meni vähän hermostuneeksi. Yksilöt yrittivät liikaa ratkaista peliä ja unohtui, että jääkiekko on joukkuepeli, Lehkonen sanoi.

Urheilu

Sportin ex-turkulainen Lassi Kokkala kavensi ensimmäisen erän päätteeksi ja Sport sai maalista lisää virtaa. Vaasalaisten hyökkäykset vyöryivät toisessa erässä jatkuvasti kohti Tommi Virtasen vartioimaa Tuto-maalia.

Paineen alla Tuton puolustus sortui virheisiin ja Virtanen joutui erän aikana venymään peräti 18 torjuntaan. Aivan kaikkea Virtanenkaan ei saanut kiinni, sillä Markus Piispanen iski pelin tasoihin toisen erän puolivälin jälkeen.

– Sport alkoi ampua joka paikasta. He tinttasivat kiekon meidän päähämme jo punaviivalta ja kaksi heidän hyökkääjäänsä pääsi koko ajan ajamaan suoraan sisään, Lehkonen analysoi.

– Emme me silti mitenkään panikoituneet. Päinvastoin, ehkä otteissa oli jopa liikaa rauhallisuutta ja hyvänolon tunnetta, kun tiesimme, että pystymme voittamaan Sportin. Olisi pitänyt olla jämäkämpi ja terävämpi. Hyvää oppia tämä meille oli.

Rutanen tyytyväinen siirrostaan

Sport siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon kolmannen erän alussa. Anrei Hakulinen hukkasi kiekon puolustusalueella ja vaasalaisten kultakypärä Samuli Kivimäki tykitti tylysti kiekon ranteella maaliin.

Maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

– Päästimme pelin kääntymään Sportille, emmekä itse pystyneet tekemään tarpeeksi maaleja, Tuton avausosuman tehnyt Rutanen mietti.

Urheilu

Rutanen ja Mikko Lehtonen pelaavat ensi viikolla 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa. 19-vuotias Rutanen siirtyi täksi kaudeksi Espoon Bluesista Tutoon hakemaan seuraavaa askelta matkallaan huipulle.

Alkukauden perusteella hän on erittäin tyytyväinen liikkeeseensä lähteä Lehkosen kiekkokouluun.

– Se oli oikea liike. Olen saanut täällä isompaa ruutua miesten peleissä. Otteisiini on tullut jämäkkyyttä, Antti Virtasen ja Ville-Vesa Vainiolan ketjussa pelaava Rutanen sanoi.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: TIMO JERKKU

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: