1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Siipirikkona ansaitulle tauolle

4.11.2017 - 20:46 Tagit:, , , , , , ,

Usein tuntuu, että loma tulee tarpeeseen arjen aherruksen keskellä. Näin on myös TPS:lla, sillä lentokeli on pikkuhiljaa vaihtunut hieman väkinäiseksi junnaamiseksi. Vielä muutama viikko sitten ei olisi heti ajatellut, että maajoukkuetauolle lähdetään kolmen ottelun tappioputkessa. Kuntokäyrä osoittaa tällä haavaa reilusti alaspäin. Sarjasijoitus on toki hienosti kolmas, mutta vaikeita aikoja eletään.

TPS:n kannalta oli sääli, että syksyn kärkikamppailuksi mainostettu Kärpät-TPS kuihtui kasaan, kun TPS antoi kotijoukkueelle tarpeettomasti liikaa tasoitusta joutuessaan otteluun perin vajavaisella miehistöllä. Tämänhetkisen ykkössentterin ja -puolustajan yllättävä poissaolo ei voi olla näkymättä. Toivoa sopii, ettei Tallinderilta murtunut luita saatuaan Sport-pelaajan luistimesta päähänsä. Häntä tarvitaan kipeästi, kun yritetään jälleen palata voittojen tielle.

Itse asiassa väliaikaisratkaisuja ja kokoonpanon parsimista on jouduttu harrastamaan jo pitkään Ilari Filppulan ja Eric Perrinin loukkaantumisten myötä. Ennen vieraskiertuetta Jonne Virtanen ja Jani Forsström putosivat kokoonpanosta. Ja kaiken kukkuraksi Henrik Tallinder ja Patrik Virta jättivät Vaasassa ottelun kesken. Ei millään joukkueella voi enää löytyä reserviä, millä kaikki poissaolot paikattaisiin aukottomasti.

Onneksi pelejä ei tarvitse miettiä kymmeneen päivään, minä aikana rivit toivon mukaan saadaan jälleen kasaan. Huippuotteluissa JYP:iä ja Kärppiä vastaan TPS on ollut täysi vastaantulija. Puolustus ja maalivahtipeli ei näissä koitoksissa ole valitettavasti ollut sillä tasolla, että kovat vastustajat kaadettaisiin. Ennen joulua tahkotaan 13 ottelua ja jos sama alavire jatkuu, TPS saa olla tyytyväinen, jos pysyy näillä otteilla kuuden parhaan joukossa.

Ykkösvahdin statuksella kauteen lähtenyt Oskari Setänen on hänkin esiintynyt lähiaikoina perin epävarmasti ja TPS:lla näyttääkin yllättäen olevan pienoinen maalivahtiongelma. Jos haaveissa olivat Pohjois-Amerikan kaukalot Aleksandar Georgievin malliin, jatkossa TPS:n pelaavan vahdinkin paikka saattaa olla kiven alla. Maalivahtien suoritustason lasku kuvaa hyvin myös koko joukkueen otteita. Alkusyksy sujui loistavasti, mutta syksyn edetessä ote ei enää näytäkään niin vahvalta.

Ylivoima ei sekään ota toimiakseen, mutta parhaimpien tekijöiden puuttuessa ei tätäkään pidä liiemmin ihmetellä. TPS tiedotti Ilari Filppulan palaavan joukkueen harjoituksiin tauon jälkeen ja mikäli tämä pitää paikkaansa, näyttää siltä, että toipumisaika on lisääntynyt vähintään pari viikkoa. Virallinen ykkössentteri huilaa siis parisen kuukautta. Ei hyvä.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: