346258

Senttereistä ja veskareista ylitarjontaa – TS Kiekko rakensi oman olympiajoukkueensa

6.1.2014 - 22:30 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Jääkiekkoliitto julkistaa tiistaina miesten kiekkojoukkueen Sotshin olympialaisiin. TS Kiekko julkistaa nyt oman ehdotuksensa joukkueeksi.

Joukkuetta rakentaessaan TS Kiekko ei pyrkinyt kokoamaan Suomen valmennustiimin todennäköisimmin valitsemaa joukkuetta, vaan porukan, jonka peliä itse katselisi mieluiten kisoissa.

Kaikesta huolimatta virallinen kisajoukkue ja TS Kiekon joukkue tulevat olemaan hyvin samanlaisia. Maailmanluokan pelaajia on Suomessa niin vähän.

Joukkuetta kasatessa kävi nopeasti selväksi, että Suomella on ylitarjontaa hyvistä maalivahdeista ja keskushyökkääjistä. NHL-tason puolustajista sen sijaan on huutava pula.

TS Kiekko valitsi joukkueeseensa peräti seitsemän keskushyökkääjää. Heistä Valtteri Filppula ja Mikael Granlund pelaavat joukkueessamme lähtökohtaisesti laidassa ja Petri Kontiola on ylimääräinen hyökkääjä. Pohdimme kuitenkin pitkään Filppulan käyttöä luontaisella pelipaikallaan sentterinä ja Olli Jokisen siirtoa laitaan.

Puolustukseen valitsimme kaikki viisi suomalaista NHL-pakkia ja haimme lisäksi AHL:stä porukkaan Suomen parhaan puolustavan puolustajan, Joonas Järvisen. Kotimaan kaukaloista mukaan mahtuivat ylivoimaspesialisti Petteri Nummelin ja Lasse Kukkonen.

Maalilla Tuukka Rask on lähtökohtaisesti ykkösvaihtoehtomme ja Antti Niemi kakkonen. Kolmosveskariksi pohdimme Kari Lehtosta ja jopa Euroopasta tulevaa vaihtoehtoa, mutta päädyimme Chicagossa kovassa uranousussa olevaan ja viime MM-kisoissa loistaneeseen Antti Raantaan.

TS Kiekon joukkueen kokosivat Jussi Leppäsyrjä ja Ville Klami.

1. Kenttä
Tuomo Ruutu – Mikko Koivu – Valtteri Filppula

Sami Salo – Kimmo Timonen

2. Kenttä
Jussi Jokinen – Olli Jokinen – Mikael Granlund

Olli Määttä – Joonas Järvinen

3. Kenttä
Lauri Korpikoski – Saku Koivu – Teemu Selänne

Sami Vatanen – Lasse Kukkonen

4. Kenttä
Sean Bergenheim – Aleksander Barkov – Leo Komarov

Maalissa:
Tuukka Rask
Antti Niemi
Antti Raanta

Joukkuessa:

Petri Kontiola, Teemu Hartikanen, Petteri Nummelin, Rasmus Ristolainen

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: