LH011890

Selinin ja TPS:n näkemykset kohtasivat

3.2.2015 - 7:54 Tagit:, , , , , ,

TPS:n tuleva päävalmentaja Ari-Pekka Selin kävi maanantaina Turussa esittäytymässä lehdistötilaisuudessa. Selin oli saapunut Turkuun sunnuntai-iltana ja hän aikoo viipyä tulevassa kotikaupungissaan tällä kertaa tiistaihin asti.

– En olekaan ollut lehdistötilaisuudessa Minskin MM-kisojen jälkeen. Upeata, että paluu julkisuuteen tapahtuu Turussa, Selin nauroi.

Selin ja TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki alkavat välittömästi rakentaa ensi kauden joukkuetta. Selinillä on selkeä kuva siitä, millaisen joukkueen hän haluaa valmennettavakseen.

– Joukkue pitää rakentaa nopeasti, mutta mahdollisimman viisaasti ja budjettia noudattaen. Peruslähtökohta on urheilullisuus ja vaatimustaso. Haluan luisteluvoimaisen, pelinopean ja yhteistyökykyisen joukkueen, Selin linjasi.

– Yksi tärkeä asia on se, että huolehdimme Tepsin huipputalenteista. Heidän pitäisi saada tulevina vuosina iso ruutu joukkueessa niin, että ainakin osasta heistä tulee jatkossa TPS:n runkopelaajia.

– Tarkoitus on viedä prosessia eteenpäin askel askeleelta seuraavien kolmen vuoden aikana.

Aina paluu Seliniin

TPS haastatteli päävalmentajan tehtävään useita ehdokkaita. Valinta päätyi kuitenkin Niittymäen mukaan nopeasti Seliniin.

– Halusimme kääntää jokaisen kiven ja haastatella mahdollisimman monta ehdokasta, Niittymäki kertoi.

– Selin oli ensimmäisiä haastateltavia, ja sen jälkeen ajatukset palasivat aina häneen. Näkemyksemme jääkiekosta kohtasivat hyvin. Urheilullisuus ja kova vaatimustaso olivat meille tärkeitä asioita. Samoin se, että Selin osaa ottaa juniorityön mukaan laajempaan rakennustyöhön systemaattisesti ja pitkäjänteisesti.

Niittymäen mukaan Tepsin tekemisestä on puuttunut viime vuosina asioita, joita sinne kaivataan.

– Oikeat pelaajat oikeilta pelipaikoilta ovat puuttuneet, ja sitä kautta ryhmähenki on ehkä kärsinyt. Ammattimainen työnteko on puuttunut, ja sen haluamme sinne takaisin, Niittymäki sanoi.

Mojzisille jatkosopimus

TPS:n tilanne ensi kauden joukkueen suhteen on kaksijakoinen.

Joukkueesta puuttuu paljon pelaajia. Heidän hankinnallaan alkaa olla kiire, mutta toisaalta vajaa miehistö mahdollistaa sen, että Niittymäen ja Selinin kädenjälki näkyy jo ensi kaudella.

Turun Sanomien tietojen mukaan TPS oli tehnyt sopimuksen vain kahden uuden pelaajan kanssa ja sopinut lisäksi puolustaja Tomas Mojzisin jatkosta ensi kaudella ennen Niittymäen astumista urheilutoimenjohtajan ruutuun.

Puolustaja Jakub Nakladal on Niittymäen mukaan toivonut pääsevänsä loppukevääksi pudotuspelijoukkueeseen, jotta hänen mahdollisuutensa Tshekin MM-joukkueeseen pysyisivät yllä. Nakladal on kuitenkin ilmaissut halunsa palata Turkuun ensi kaudella.

– Nakladalista on tullut kyselyjä, mutta mikään seura ei ole ollut asiasta minuun yhteydessä moneen päivään, Niittymäki kiisti uutisen siitä, että Nakladalilla olisi jo HIFK:n kanssa sopimus loppukaudesta.

– Tärkeätä on nyt tuoda joukkueeseen uusia pelaajia paikkamaan lähteneiden jättämiä aukkoja. Vielä parempi, jos he ovat sellaisia, joilla on potentiaalia pelata joukkueessa ensi kaudellakin, Niittymäki sanoi, ja mainitsi Ville-Vesa Vainiolan esimerkkinä tällaisesta pelaajasta.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LENNART HOLMBERG

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: