1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Sedät jaksaa heilua

22.1.2017 - 12:27 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Satunnaisesti tämän kauden Auran Aaltojen kiekkolähetyksiä kuunnelleena mieleen muistuvat Juhani Tammisen painotukset johtajatyyppien tärkeydestä joukkueessa. TPS:n pappaosastoa edustavat Tomi Kallio (39), Eric Perrin (40), ja Henrik Tallinder (38) osoittavat iän olevan vain numeron, kun katsoo setien viimeaikaisia esityksiä.

TPS pelasi eilen Tampereella Tapparaa vastaan ehdottomasti kauden parhaan ottelunsa. Tähän asti. Viime viikolla KalPa- ja Kärpät-ottelussa kahden maalin johto onnistuttiin tyrimään, mutta KooKoota ja Tapparaa vastaan homma toimi. Jo KooKoo-pelissä TPS:lta nähtiin huima tasonnosto eikä intensiteetti laskenut missään vaiheessa. Sama jatkui Tampereella.

Varsinkin Kallion otteista huokui se, että aiempi kämmäily korpesi miestä kuin pientä oravaa. Kaikesta näki, että hän ainakin oli päättänyt tehdä kaikkensa, ettei vastaava toistuisi. Avausmaali oli tuttua Pyydystä. Tarkka ja kova laukaus suoraan Jasper Lindstenin tarjoilusta ei jättänyt mitään palaa Dominik Hrachovinalle. Alivoimalla Kallio raatoi myös uhrautuvasti.

Kapteenin esimerkki oli tainnut tarttua koko ryhmään, sillä TPS:n kehonkielestä näki, ettei Tampereelle oltu tultu olemaan kohteliaita vieraita Tapparan pirskeisiin. Joka tilanteessa oltiin valmiita tappelemaan aina seuraavasta kiekosta, ja usein kaksinkamppailusta tulikin ulos TPS-pelaaja kiekon kera. Tappara ei ollut aivan terävimmillään.

Ilmeisesti TPS:n keskushyökkääjäpula ei olekaan aivan niin akuutti kuin mitä aiemmin on annettu ymmärtää. Jäälle palanneen Eric Perrinin tehot 1+2 kahteen peliin auttavat tässä mainiosti. Koko kauden keskushyökkääjänä pelannut Patrik Virta siirrettiin kolmosketjun laitaan Ilkka Pikkaraisen ja Jonne Virtasen seuraksi ja tämä trio tuntuu myös pelittävän.

Virran alkukausi oli mallikas, mutta talven edetessä vire on hieman hiipunut. Väkisinkin muistuu mieleen Niko Kapasen kausi 2000-2001, kun häntä ensin yritettiin pitää ykkösketjun sentterinä, muttei vielä ollut valmis siihen rooliin. Lopulta hän löysi paikkansa kolmosketjun sentterinä. Virrallekin voisi tehdä hyvää, että vastuu pienenisi hieman ja sitä kautta omat kuviot pääsisivät jälleen uusille urille.

Jos Virta istutetaan pysyvästi kolmosketjuun, yksi sentteri ylempiin ketjuihin olisi mukava lisä. Jerry Ahtola ei ole pelannut huonosti, mutta laiturina hänestä voitaisiin saada enemmän irti. Toisaalta eilisen ottelun perusteella jopa sarjajohtaja Tappara on mahdollista kaataa nykyisellä miehistöllä.

Viime viikolla ehdin ennustella Ilari Filppulan tuloa. Ja kas kummaa, näin jo ehdittiinkin uutisoida, vaikkakin epävirallisesti. Nyt voisin sitten povata Lukon Aaron Gagnonin siirtoa, kun Lukon taival ei näytä kovinkaan nousukiitoiselta. Raumalaisilla on yhdeksän pisteen matka sääliplayoff-paikkaan, mutta satunnaiset voitot eivät tässä nyt auta. Koko tammikuun on odotettu, milloin Raumalla lyödään hanskat tiskiin kuluvan kauden osalta. Joku muukin joukkue saattaa silloin olla haaskalla. Jos tämäkin ennustus osoittautuu todeksi, sen jälkeen aion ennustaa, että lottokupongistani löytyy seitsemän täysosumaa.

Pikku hiljaa alkaa näyttää siltä, että Aleksandar Georgiev on kaappaamassa ykkösvahdin paikkaa itselleen. Voittoprosentti 77 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,36 ovat järkyttävän kovia lukemia. Helppoja osumia ei nuoren venäläisen taakse vaan mene. Tähän saakka Oskari Setänen ja Georgiev ovat torjuneet lähes puoliksi, mutta ainakaan vielä kumpikaan ei ole selkeä ykkönen. Täysi Hakametsä ei varmasti ole helppo paikka, mutta kylmäpäinen Georgiev ei tehnyt yhtään virhettä koko ottelussa. Henrik Haapalan yv-sivallus ei ollut otettavissa. Itse odotin, että Allulla olisi jopa pokkaa yrittää lopussa tyhjiin, mutta tämäkin sitten aikanaan.

Henrik Tallinder ei liiemmin pitänyt siitä, että Hrachovina kellahti kumoon niinkin herkästi ruotsalaisen hipaistua häntä jalkaan. TPS kuitenkin tappoi tästä seuranneen alivoiman. Seuraavalla erätauolla napattu kuva, jossa Tallinder läksyttää tsekkimaalivahtia, omaa jo klassikko-otoksen ainekset. Erään tiedon mukaan Tallinder ilmoitti Hrachovinalle pukukoppikäytävällä: “You are f**king pathetic, this is no soccer”. Kannattaako Tallenia suututtaa? Minä en ainakaan uskaltaisi.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: