tuto 47 aki kangasmäki/keupa 94 joni piipponen+mv 34 lassi lehtinen

7838 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 24.01.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä klo 18.30 Tuto-KeuPa HT. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Sarjakärki kaatui Kupittaalla

24.1.2018 - 21:42 Tagit:,

Tuto-KeuPa 2-1

Turkulaisleirissä ei varmasti tarvinnut hakea latausta keskiviikon otteluun. Joukkue oli hävinnyt kaksi edellistä peliään maalierolla 1–9, ja kotiyleisön edessä oli kasvojenpesun paikka.

Kun vastassa oli vielä sarjan kärkijoukkue, oli taisteluilme valmis.

Tuton kovan taistelun ruumiillistuma oli tällä kertaa kolmosketjun sentteri Juho Virtanen, joka alusti kotijoukkueen molemmat maalit ja pelasi muutenkin erinomaisen ottelun.

Virtanen myönsi, että Jokipoikia ja SaPKoa vastaan Tuto ei ollut parhaimmillaan.

– Meillä on ollut vähän vajavainen kokoonpano, ja raskas bussimatka näkyi vähän peleissä. Tänään pelasimme loistavasti alusta loppuun ja saimme tulostakin aikaiseksi, Virtanen totesi tyytyväisenä.

Loukkaantumisten runtelema Tuton kokoonpano on elänyt melko lailla viime aikoina, ja tälläkin kertaa mukana oli uusia miehiä.

Ykkösketjun laidassa viiletti TPS:stä lainattu Otto Nieminen, ja kakkosketjusta löytyi puolestaan ensimmäistä Tuto-otteluaan pelannut Nico Friman.

Paikkaajat pääsivät hyvin joukkueeseen ja peliin sisään, mutta Tuto sai ottelussa lisää ikäviä uutisia, kun sekä Niklas Näppi että Samu Suominen jättivät ottelun kesken.

Sivussa olivat myös kärkimiehet Aki Juusela, Aki Keinänen ja Jarmo Jokila sekä pitkäaikaistoipilaat Manu Honkanen, Mika Hyvärinen ja Timi Lahtinen.

Lisäksi joukkueen kapteeni Niclas Lucenius kärsi viiden ottelun pelikiellostaan ensimmäisen palan.

Poissaolot eivät ole riittävä selitys tappioille, vaikka haasteita ne tuovat rutkasti lisää. Näin näkee Tuton päävalmentaja Miika Elomo.

– Rosteri on ollut pieni ja elävä, jolloin perusasiat pitää tehdä vielä normaalia paremmin. Kun kaikki ovat keskittyneitä, niin sarjakärki kaatuu hyvällä pelillä, Tuto-valmentaja kiitteli joukkojaan.

Helpolla ei illan voitto tullut, sillä KeuPa pelasi niin kuin sarjakärki pelaa.

– KeuPa oli erittäin hyvä tänään. Joka vaihdossa joutui pelaamaan ihan täysillä. Todella hyvä peli kaikin puolin, Elomo totesi.

Ottelun avausmaalista vastasi Matias Lehtonen, joka sai putata kiekon maalinkulmalta sisään Juho Virtasen päädystä kimmonneen laukauksen jälkeen.

Vieraiden tasoitus oli erittäin komea, ja Miro-Pekka Saarelaisen harhautuksessa vipuun menivät niin Tuto-puolustus kuin maalivahti Markus Ruusukin.

Upea oli myös ottelun voittomaali, jonka tarjoili illan ykköstähti Juho Virtanen. Maalin sai iskeä puolustaja Matias Haaranen.

– Huomasin, että Haaranen on noussut maalille. Sinne sattui menemään, Virtanen naureskeli ottelun jälkeen.

HENRI SALORANTA
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: