kiekko kuvitus

Sarjakärjessä porskuttava Kärpät tehtaili seurahistoriaa – 13:s kotivoitto putkeen

28.11.2017 - 21:40

Jääkiekkoliigan kärjessä ylivoimaiseen tapaan porskuttava Oulun Kärpät pääsi voiton makuun myös tiistaina kotikaukalossaan. Sarjan jumbojoukkue Mikkelin Jukurit kaatui Kärppien käsittelyssä 4–1.

Kärpät teki samalla seurahistoriaa, sillä voitto oli sille ennätyksellisesti 13:s kotivoitto peräkkäin.
Saku Mäenalanen viimeisteli Kärpille kaksi maalia.

Kärpät johtaa liigaa peräti 12 pisteen erolla Turun Palloseuraan. Tosin TPS on pelannut ottelun Kärppiä vähemmän.
Tapparalla olisi ollut mahdollisuus nousta kymmenen pisteen päähän Kärpistä, mutta joukkue kärsi Tampereella 3–4-jatkoaikatappion Porin Ässille.

Antoine Laganiere värkkäsi vieraille kaksi maalia. Jussi Makkonen laukoi puolestaan voitto-osuman. Tappio oli Tapparalle neljäs perättäinen. Ässät on voittanut nyt yhdeksästä viime vieraspelistään peräti seitsemän.

Jyväskyläläinen JYP haki 4–0-voiton SaiPan vieraana. Samalla JYP nousi taulukossa neljänneksi. Juho Olkinuora torjui JYP-maalilla kaikki 33 kutia.

JYPin ja SaiPan väliin mahtuu Lukko, joka taipui kotonaan Kouvolan KooKoolle 2–4. KooKoolle voitto oli seurahistorian ensimmäinen Raumalla. Lukon tuore värväys Teemu Ramstedt saalisti yhden syöttöpisteen.

Ruotsalainen Malte Strömwall kuritti Lukkoa kahdella osumalla.

KalPalle kulkee, Sportilla ei

Erinomaisesti viime aikoina esiintynyt kuopiolainen KalPa synkensi entisestään Vaasan Sportin asemia. KalPa kaatoi Sportin vieraissa 3–0. Tomek Valtosen luotsaama ryhmä on saalistanut viimeisistä kuudesta pelistään ainoastaan yhden voiton.

Niko Hovisen nollapeli KalPan maalilla tuli 20 torjunnalla. KalPa on napannut pisteistä yhdeksästä viime pelistään. Näistä vain yhden se on hävinnyt – ja senkin vasta voittolaukauskisan jälkeen.

Pelicans katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Lahdessa Hämeenlinnan Pallokerhon 5–2.
Keskiviikkona Liigan ohjelmassa ovat ottelut HIFK–Ilves ja TPS–KooKoo.

STT–TUOMAS REINIKAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: