Kuvassa ruuhkaa Tuton maalivahti Julius Pohjanoksan edessä, Anssi Virkki, Jere Karlsson ja Nico Friman, Sapkon KAsper Elo ja Niklas Salo .. 8262 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 02.03.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä klo 18.30 Tuto-SaPKo. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

SaPKo vei Kupittaan kiekkotrillerin

2.3.2018 - 22:01 Tagit:,

Yhdeksän erää ja vielä tarkemmin sanottuna 189 minuuttia ja 45 sekuntia. Niin kauan kesti Tuton maaliton putki Savonlinnan Pallokerhoa vastaan.

Osuman tekemiseen tarvittiin kahden miehen ylivoima, jota Tuto ehti pyörittää hetken ennen kuin Niclas Lucenius tälläsi kiekon ranteella verkkoon.

Olisi voinut kuvitella, että putken katkaissut maali olisi aiheuttanut vapauttavan tuuletuksen, mutta Luceniuksen reaktio oli kylmänviileä. Vain pieni nyökkäys ketjukavereille ja vaihtoon.

Tällä kertaa Luceniuksen osuma ei riittänyt, kun SaPKo iski yhden osuman enemmän.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi SaPKon 0–1-vierasvoittoon, eikä maalipaikoilla herkuteltu tälläkään kertaa.

Molemmat pelasivat erittäin tarkkaa peliä, ja maalinedustapelaaminen oli molemmilla erittäin tiivistä.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo myönsi ottelun jälkeen, että SaPKoa vastaan maalinteko ei ole helppoa.

– SaPKo puolustaa hyvin maalinedustaa, ja tuomarit sallii heidän kovan mailankäytön.

Ottelu oli hyvin pudotuspelien näköistä kiekkoa, ja ottelu oli selkeästi valmistautumista mahdolliseen tulevaan kohtaamiseen.

Elomo kehui joukkueensa esitystä ja muistutti, että joukkueesta puuttui paljon tärkeitä miehiä.

– Tämä oli ihan kevään peli. Meille hyvä ensimaku pudotuspelejä varten. Ne ketkä oli tänään paikalla, antoivat kaikkensa, Elomo jakoi tunnustusta.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa alkoi tapahtua.

Tuton Sami Salminen sai pelirangaistuksen polvitaklauksesta, ja SaPKo pääsi myllyttämään viiden minuutin ylivoimaa.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että vierasjoukkue pääsee pelaamaan täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta tuomaristo päätyi pienen kokouksen jälkeen erikoiseen ratkaisuun.

Tuton pelatessa alivoimaa Jaakko Lantan maila oli osunut Kalle Valtolaa kasvoihin, mutta tilanne oli jatkunut normaalisti. Hetkeä myöhemmin päätuomari Ville Vuohtoniemi nosti kätensä pystyyn Mikke Levon huitomisjäähyn merkiksi, ja samalla myös Lantta komennettiin jäähyaitioon.

SaPKo onnistui iskemään ottelun avausmaalin pelin jatkuessa viidellä neljää vastaan. Avausmaalista vastasi maalin edestä kiekon onnekkaasti ohjannut Henri Keskilohko.

Luceniuksen tasoitus ottelun päätöserässä oli varsinaisen peliajan viimeinen osuma, ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilu minuutti, kun tuomaristo antoi linjasta poikkeavan jäähyn Aki Keinäselle, ja Jimi Kuronen ratkaisi ottelun ylivoimalla.

– Nuollaan haavat, ja sitten keskitytään viimeiseen peliin, Elomo tiivisti.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: