tuto

SaPKo väänsi tiukan voiton

24.9.2016 - 20:23 Tagit:, , , , , , , , ,

Kupittaan jäähallissa tarjoiltiin lauantaina erittäin viihdyttävää Mestis-viihdettä, kun Tuto iski yhteen SaPKon kanssa. Tiukka kamppailu päätyi lopulta vieraiden 2–4-voittoon.

Kahden ottelun voittoputkessa ollut Tuto oli illan kamppailussa selvästi vieraita hermostuneempi, ja SaPKo pystyikin hallitsemaan peliä suurimman osan ajasta.

Vieraiden luistin oli koko pelin ajan liukkaampi, ja erityisesti Tuton nuorilla puolustajilla oli vaikeuksia pitää SaPKon hyökkääjät kurissa.

Tuto pystyi kuitenkin luomaan omat maalipaikkansa, ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.

Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo oli tappioon luonnollisesti pettynyt, mutta harmitusta lievensi se tapa, jolla tappio tällä kertaa tuli.

– Laadukas peli ja ennen kaikkea todella hyvä joukkue vastassa.

– Jäimme hieman telineisiin. Ajoittain pelasimme ihan ok mutta ei täyttä 60:tä minuuttia. Liike oli SaPKolla parempi, Elomo myönsi tappion jälkeen.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta tapahtumia kentällä riitti. Ensin Aki Juusela taklasi SaPKon pelaajan Tuton vaihtoaitioon, ja hetkeä myöhemmin SaPKon Casimir Jurgens veti komean avojään pommin Timi Lahtiseen.

Maalipaikkojakin nähtiin mutta maalivahdit olivat hereillä molemmissa päissä.

Maalihanat avattiin toisessa erässä, jonka aikana nähtiin lopulta neljä osumaa.

Jonatan Tanuksen rannelaukaus vei vieraat johtoon, mutta Tuto kuittasi Joonas Toivasen ja Timi Lahtisen osumilla. Viime kaudella SaPKossa kiekkoillut Toivanen pääsi yllättämään SaPKo-vahti Juhana Ahon todella helposti, ja Lahtinen puolestaan siivosi irtokiekon reppuun maalin edestä.

Myös SaPKon tasoitus meni hieman helposti, sillä hyvän pelin pelannut Kristian Järvinen hukkasi kiekon vasemman patjansa viereen, ja Mikko Lahtela pääsi sutimaan sen maalinedushässäkästä sisään.

Pelin ratkaisu nähtiin päätöserän alussa todellisen hawaiji-kiekon päätteeksi. Tarmo Reunanen vapautti Atte Sillanpään läpiajoon, joka kuitenkin kuivui kokoon. Vastahyökkäyksessä kiekko päätyi onnekkaasti Rasmus Hämäläiselle, jonka tarkka laukaus upposi Tuton verkkoon.

Elomo yritti herätellä joukkuettaan päätöserässä ketjumuutoksilla, mutta maaliin asti se ei tällä kertaa riittänyt.
Viime kaudella Tutossa kiekkoillut Joona Monto iski loppulukemat 2–4 tyhjään maaliin.

– Oli sen verran unista pelaamista muutamalla, että oli pakko reagoida. Kyllähän se piristi meidän peliä, mutta rima oli lähin mihin päästiin, Elomo totesi.

– Pohditaan nyt välipäivä rauhassa, että mitkä vitjat on ensi viikolla, Elomo kommentoi mahdollisia muutoksia keskiviikon LeKi-pelin kokoonpanoihin.

HENRI SALORANTA
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: