tuto-kuvituskuva2

SaPKo väänsi sarjan tasoihin

1.4.2018 - 20:00 Tagit:,

Tuto-SaPKo 1-2

Tuto ei onnistunut käyttämään ensimmäistä ottelupalloaan Mestiksen välierissä SaPKoa vastaan. Selkä seinää vasten pelannut SaPKo taisteli ratkaisun seitsemänteen otteluun, joka pelataan tiistaina Savonlinnassa.

Tutolla oli hyvät saumat napata finaalipaikka ensimmäistä kertaa sitten mestaruusvuoden 2008, mutta se ei onnistunut hyödyntämään erinomaista avauserää, jossa se olisi voinut iskeä useammankin maalin.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo nostatti ottelun jälkeen tunnelmaa pukukopissa, jossa pettyneet pelaajat istuivat mietteliäinä. Elomo muistutti, että sarja ei todellakaan ole vielä ohi.

– Molemmilla on kolme kiinnitystä. Mikä olisi sen legendaarisempaa kuin seiskapelin voitto ja siitä finaaliin, Elomo totesi itsevarmuutta uhkuen.

Jos lauantaina Savonlinnassa Tuto oli köysissä avauserän, niin sunnuntaina osat olivat vaihtuneet. Tuto hallitsi peliä totaalisesti, eikä SaPKolla ollut juuri mahdollisuuksia turkulaispyörityksessä.

Turkulaisten ainut ongelma oli kuitenkin melko ratkaiseva: maalinteko.

Lukuisista maalipaikoista huolimatta Tuto onnistui iskemään vain yhden osuman, joka sekin tuli enemmän tahdolla kuin taidolla.

Kolmen Akin ketjusta Juusela karvasi kiekon maalin kulmalle, ja Keinänen runnoi sen väkisin maaliin, kun Roope Urpolahti ei saanut vangittua pelivälinettä varusteisiinsa.

Keinänen kilautteli avauserässä myös maalikehikkoa, mutta sen lähemmäksi kiekkoa ei enää saatu.

– Ensimmäinen erä oli meiltä suvereeni, mutta emme saaneet naulattua peliä pois. SaPKo sai yhden paikan, ja peli oli tasan. Sen jälkeen peli tasoittui, Elomo harmitteli.

Turkulaisten epäonnen soturi avauserässä oli ykkösketjun kolmas Aki (Kangasmäki), jonka maltti petti tyhjän maalin edessä, ja kiekko lipsahti reilusti ohi, vaikka tilaa ja aikaa oli enemmän kuin tarpeeksi.

Vain hetkeä myöhemmin SaPKo iski täysin pelitilanteiden vastaisesti ottelun tasoihin. Aatu Viljanen alusti ja Eetu-Santeri Koivunen iski kiekon ohi Julius Pohjanoksan.

Jälleen huippuottelun pelannut Tuto-maalivahti ei takaiskusta lannistunut vaan iski maalilleen sellaisen muurin, jota ei hetkeen ole Kupittaalla nähty.

Toinen erä oli edellisen pelin tapaan tasaisempi, ja SaPKo sai pelin juonesta kiinni, mutta Pohjanoksa venytti hanskansa ilmiömäisesti jokaisen laukauksen eteen. Turkulaisveskari nollasi jopa SaPKon 2–0-ylivoimahyökkäyksen komealla sivuttaisliikkeellä.

Ottelun loppuhetkillä SaPKo rakensi paikan, jolle Pohjanoksakaan ei enää voinut mitään.

Jaakko Lantta luisteli maalin takaa ja tarjosi ovelan syötön taaksepäin Mikko Lahtelalle, ja SaPKon kultakypärällä oli helppo työ iskeä kiekko takatolpalta tyhjään maaliin.

Tuto yritti vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta SaPKon puolustus blokkasi uhrautuvasti kiekkoja ja piti johtonsa loppuun asti.

Komean vierasvoiton lauantaina hakenut Tuto tarvitsee nyt toisen ryöstön, kun välieräkaravaani siirtyy takaisin Savonlinnaan. Tuto-käskijä Elomo arvioi, ettei paikkakunnalla ole enää tässä vaiheessa väliä.

– Ei sillä ole merkitystä. Molemmat joukkueet ovat kovilla, ja nyt henkinen vahvuus ratkaisee. Tämä on play-offien hienoutta, ja tästä pitää nyt osata nauttia oikealla tavalla, Elomo muistutti.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: