tuto-kuvituskuva2

SaPKo nollasi hyvin taistelleen Tuton

9.2.2018 - 22:07 Tagit:,

Tuto-SaPKo 0–1

SaPKon tämän kauden ensimmäinen vierailu Kupittaalle tuotti Tutolle vuoden avaustappion kotihallissa. Ottelu oli samalla ensimmäinen kotipeli, jossa Tuto ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo oli harmissaan lopputuloksesta, mutta peliesitys oli Elomon mukaan hyvä.

– Tämä oli kahden hyvän joukkueen tiukka ja todella tarkka peli. Jaksoimme tehdä töitä joukkueelle, ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Palkinto jäi puuttumaan tällä kertaa, Elomo totesi.

Kuluvan kauden aikana Tuton kotipeleissä on totuttu näkemään runsaasti maaleja, ja erityisen tiuhaan ovat heiluneet vierasjoukkueen verkot.

Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin toinen. Ilta tarjosi erinomaista kiekkoviihdettä, ja tilanteita syntyi molempiin päihin runsaasti, mutta maalit jäivät uupumaan.

Tuto oli avauserässä niskan päällä, ja vieraiden Roope Urpolahti joutui melkoiseen kiekkosateeseen. Pitkästä aikaa yhdessä pelannut Tuton ykkösnyrkki Aki Juusela, Niclas Lucenius ja Aki Keinänen rakensivat loistavia tilanteita, mutta Urpolahti onnistui venymään kiekon tielle kerta toisensa perään.

Erän paras paikka siunaantui Matias Lehtoselle, joka pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Urpolahti oli kuitenkin hyvin mukana Lehtosen yrityksessä, ja SaPKon maali pysyi puhtaana.

Ottelun ainut osuma nähtiin toisessa erässä, kun vieraiden kultakypärä Niklas Salo pääsi nousemaan yllättäen maalille ja livauttamaan kiekon ohi Tuto-vahti Karolus Kaarlehdon.

Paluun Tutoon tehnyt Kaarlehto pelasi erinomaisen ottelun ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuutta voittoon päästämällä vain yhden.

Vieraiden maalia vartioinut Urpolahti oli kuitenkin virkaveljeään vielä parempi pitäen maalinsa puhtaana täydet 60 minuuttia.

– Kaarlehdolta todella hyvä paluu. Nyt meillä on ne kaksi loistavaa maalivahtia, jotka oli kauden alkuun suunniteltu. Urpolahdelta myös loistava peli. 42 koppia ja nollapeli kertovat kaiken, Elomo totesi.

Päätöserässä tunteet kävivät kuumana erityisesti turkulaisleirissä, ja tuomariston ratkaisut herättivät jatkuvasti ihmetystä sinipunaisten riveissä.

Elomo ihmetteli erittäin sallivaa tuomarilinjaa, jossa mailaa sai käyttää hyvinkin reippaasti.

– Muualla mailapelaamista kitketään pois. Täällä tuntuu, että se vaan lisääntyy. Aika railakkaasti saa vetää käsille. Se ei ole hyvä suuntaus, Elomo ihmetteli.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: