1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Sama kaava toistuu

7.4.2018 - 20:45 Tagit:, , , , , , , , , , ,

Jos miettii TPS:n uuden tulemisen (2016-2018) tärkeimpiä pudotuspelikotiotteluita, sama kaava toistuu kiusallisen usein. Johto menetetään kolmannessa erässä, jossa siihen asti raikas ote taantuu peruutteluksi ja vastustaja rankaisee. Näin tapahtui vuonna 2016 Kärppiä vastaan ja viime vuonna HIFK:ta  vastaan. Tänä keväänä molemmat semifinaalit kotona ovat olleet täysin voitettavissa, mutta loppuun asti ei vaan jakseta.

Yleensä mietitään, että joukkueen kuntohuipun pitäisi osua kevään pudotuspeleihin, mutta TPS:lla näin ei ole käynyt. Kuudesta viimeisestä ottelusta on plakkarissa vain yksi voitto, mikä ei ole kovin mairittelevaa pelaajille eikä valmennusjohdolle.

Runkosarjan perusteelle ei myöskään olisi heti uskonut, että maalinteko-ongelmat ratkaisevat lopulta TPS:n kevään. Kokoonpanosta piti tällä kertaa löytyä tarpeeksi syvyyttä ja laajuutta, jotta jonkun vaisumpi vire kyettäisiin kuittaamaan. Ei näyttänyt taaskaan löytyvän, kenestäkään. Ykkös- ja kakkosketjujen tehot kahdessa edellisessä pelissä ovat Joni Ortion Jortikka-imitaatiota lainaillen “nolla plus nolla on nolla.” TPS:n ainoan maalintekijän, Lauri Pajuniemen, peliaika jäi jostain syystä lukemiin 6.26. Jännittävä palkinto.

Nyt piti olla se vuosi, kun TPS:lla on todelliset menestymisen mahdollisuudet. Tietenkään mitään ei ole vielä lopullisesti hävitty, mutta en oikein jaksa uskoa, että Tappara häviäisi neljää kertaa peräkkäin. Siihen temppuun TPS:lla pitäisi olla paras mahdollinen kokoonpano, mutta siitä ollaan nyt kaukana. Viimeksi paras kokoonpano taisi olla kotitappiossa SaiPaa vastaan, mutta nollille jäätiin oireellisesti silloinkin.

Paljon parjattu turkulaisyleisö (Liigakauden sisähallien suurin katsojamäärä 10003) loi joukkueelle upeat puitteet lyödä Tappara, mutta tänäkään vuonna yleisön tuki ei siivitä joukkuetta voittoon.

Nyt TPS:lla on edessään myös vääjäämätön rakennemuutos. Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder ovat nostaneet runkosarjassa TPS:n kärkikahinoihin, mutta sama kaava toistuu tässäkin. Pudotuspeleissä vanhoista herroista ei enää valitettavasti ratkaisijoiksi ole eikä myöskään puolustamaan ottelun tärkeimmillä hetkillä. Nyt taitaa olla aika miettiä uusia ratkaisuja kärkiruutujen täyttämiseksi.

Keskushyökkääjistä sopimuksenalaisia ovat  Ilari Filppula, Oula Palve, Patrik Virta, Hannu Kuru, Jonne Virtanen ja Elias Karvonen, joten tarjontaa tälle tontille löytyy. Huhumyllyssä varmimmin esiintynyt nimi on Lauri Korpikoski, joka korvaisi kyllä Tomi Kallion johtajatyyppinä.

Laituri Zach Budishilla ei tiettävästi ole sopimusta mihinkään ensi kaudeksi, mutteivät TPS:ssa annetut playoffnäytöt puolla jatkoa. Häneltäkin varmasti odotettiin tehoja, mutta vähäinen pudotuspelikokemus saattoi koitua kohtaloksi hänen kohdallaan. Tekeekö TPS jotain maalintekijällä, joka ei tee maaleja?

Muita huhuissa esiintyneitä ovat puolustajat Santeri Lukka (KalPa), Bernard Iziguzo (Espoo), Joe Piskula (Ilves), hyökkääjä Simon Suoranta (Ässät) ja maalivahti Henrik Haugeland (Timrå). Saa nähdä, mitkä osuvat.

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja on 1970-luvulta asti TPS:n edesottamuksia seurannut kannattaja, jonka mielipiteet eivät edusta Turun Sanomia, vaan ovat omaa mielipidettä/mutuilua. Varhaisin TPS:aan liittyvä muisto on kuva Seppo Revon tuuletuksesta vuoden 1976 mestaruusmaalin jälkeen.

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: