7225 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 25.11.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 17 TPS-SaiPa. / Sijainti: Turkuhalli
KUVA:

SaiPa tyrmäsi täysin TPS:n

25.11.2017 - 19:39 Tagit:,

TPS–SaiPa 1-6

Aina sama juttu.

Ennen jokaisen kauden alkua pieni lappeenrantalaisseura SaiPa tuomitaan ennakkokaavailuissa Liigan jumbosijoille. Ja yleensä ”Idän Ihme” aina yllättää asiantuntijat. Ei nyt sentään finaalipaikoilla, mutta ankaralla taistelulla, jolla se aiheuttaa suuria vaikeuksia isommilleen.

Niin tälläkin kertaa.

SaiPa:n ei todellakaan pitänyt olla kuuden parhaan joukossa runkosarjan lähestyessä puoliväliään. Mutta juuri kuudentena ”sputnikit” ennen lauantaista TPS:n kohtaamista olivat; kuudentena, vain kymmenen pistettä sarjakakkosena ollutta Palloseuraa perässä.

TPS:lla oli allaan loistava peli edellisillalta, kun se oli käynyt ryöstämässä kolme pistettä hallitsevan mestarin, Tapparan, kotiluolasta. Nyt Palloseura joutui itse ryöstöretken kohteeksi, kun SaiPa kävi viemässä pisteet Turkuhallista selvällä 6–1 voitolla.

Lauantain jälkeen joukkueiden ero sarjataulukossa onkin enää seitsemän pistettä.

– SaiPa:lle ansaittu voitto. Eilen olimme ytimessä, mutta tänään emme, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– SaiPa pelasi sitoutunutta, selkeätä ja tylyä huippulätkää. Tämä on siitä rehellinen peli, että joka ilta pitää olla tapissa, jos aikoo pärjätä – ja tänään emme sitä olleet.

Turkuhallissa SaiPa aloitti yllätyksensä heti avauserässä.

TPS otti ottelun ensimmäisen kuuden minuutin aikana kaksi jäähyä ja SaiPa pääsi pyörittämään peliä. Rasmus Tirrosen taakse SaiPa ei kiekkoa ylivoimalla saanut, mutta tasakentällisin se onnistui heti avauserän puolivälin jälkeen.

Peter Quennevillen tekemä avausosuma ei jäänyt SaiPa:n ainoaksi onnistumiseksi ensimmäisessä erässä. Erää oli enää puolisen minuuttia pelaamatta, kun SaiPa:n kultakypärä Topi Nättinen toi kiekon ylös ja laukoi sen Henrik Tallinderin jaloista napakasti takatolpan juureen.

Kahden maalin johtoasemassa SaiPa keskittyi toisessa erässä vahvemmin puolustukseen. TPS rakensi paikkoja, mutta SaiPa:n kokenut maalivahti Jussi Markkanen oli erehtymätön. Ja kesken TPS-paineen Elmeri Kaksonen nosti maalin edestä kiekon kolmannen kerran Tirrosen taakse.

Kun Anssi Löfman ja Ahti Oksanen veivät reilun minuutin sisällä SaiPa:n jo 5–0 -johtoon, peli oli lopullisesti ohi jo toisessa erässä. TPS kaunisteli numeroita hieman päätöserässä Eric Perrinin ylivoimaosumalla.

– Pelasimme kaksi erää kärsivällisesti ja puolustimme sitoutuneesti. Olimme vähän onnekkaitakin, mutta teimme paikoistamme maalit. Peli-ilmeeseen olen tyytyväinen, SaiPa:n päävalmentaja Tero Lehterä mietti.

SaiPa:n kuudennen teki vielä Quenneville.

– Tämä pitää nyt vain unohtaa nopeasti ja ottaa opiksi. Pelejä on vielä paljon pelaamatta ja pisteitä paljon jaossa, TPS-puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson mietti.

Perjantaina loistanut TPS:n kakkosketju oli lauantaina vaisummalla pelipäällä.

Näkyvin koostumus SaiPa:a vastaan oli Hannu Kurun kolmosketju, jossa laidoilla pelasivat Ilkka Pikkarainen ja Oskari Siiki. Kuru on kotiutunut nopeasti vanhaan seuraansa ja lunastanut kiistatta paikkansa joukkueessa.

Ensi viikolla TPS pelaa vain kaksi ottelua: keskiviikkona kotipelin KooKoo:ta vastaan ja perjantaina Helsingissä IFK:ta vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: