Alexander Ruuttu

Ruutulle Turkuun pääsy oli helpotus

13.1.2015 - 7:57 Tagit:, , , , , , , , , ,

TPS:n jäätreeni on maanantaiaamuna loppunut jo iät ja ajat sitten, mutta muutama pelaaja ei millään suostu tulemaan jäältä pois.

Marko Virtala, Mikko Rantanen ja Alexander Ruuttu harjoittelevat aloituksia niin, että yksi kolmikosta pudottaa kiekkoa jäähän ja kaksi muuta taistelee sen voitosta. Nauru raikaa ja pelaajilla on ilmiselvästi hauskaa.

22-vuotias Ruuttu näyttää sopeutuneen reilussa viikossa paremmin kuin hyvin uuteen joukkueeseensa.

– Hauskaa on ollut. Turkuun tulo tuntui hyvältä ratkaisulta, ja tuntuu siltä edelleen, Ruuttu myhäilee jäältä lopulta poistuttuaan.

Ilveksessä lahjakas hyökkääjä jäi tällä kaudella marginaalirooliin, mutta TPS:ssa peliaikaa ja vastuuta on tullut ykkösketjussa. Ja mikäpä pelaajaa sen enemmän innostaisi.

– Oli helpotus päästä pois Ilveksestä, todella hieno juttu. Täällä valmentaja luottaa minuun. Nyt minun täytyy vain täyttää se luottamus, Ruuttu sanoo.

Jääkiekko ei aina reilua

Hyvin Arizona Coyotesin kakkoskierroksen NHL-varaus on valmentajansa Miika Elomon luottamusta alkanut täyttääkin. Neljässä Tepsissä pelaamassaan pelissä hän on kerännyt kaksi tehopistettä, kun Ilveksessä pisteitä kertyi alkukauden 16 pelissä vain yksi.

Ruutun Tepsiin halunnut Elomo tiesi tarkkaan, mitä nuoressa lupauksessa joukkueeseensa sai. Asiaa edesauttoi se, että Elomo pelasi aikoinaan HIFK:n mestarijoukkueessa yhdessä Alexanderin isän, Christianin, kanssa.

– Tiesin, että Akussa on potentiaalia, jota kukaan ei vielä ole saanut kaivettua esiin. Toivottavasti minä olen se valmentaja, joka siinä onnistuu. Alexander on meille selkeä vahvistus, joka pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laiturina, Elomo miettii.

Se, että Ruutusta on myös sentteriksi, on Tepsille tällä hetkellä valtava etu. Vakiosenttereistä Niclas Lucenius on sairaana, Tadas Kumeliauskas loukkaantuneena ja myös Tero Koskirannan pelaaminen tiistaina on epävarmaa.

Ruuttu jatkaakin KalPaa vastaan isossa roolissa laitahyökkääjiensä Lauri Tukosen ja Ilkka Pikkaraisen kanssa.

– He ovat kokeneita, hyviä liigapelaajia. Heidän kanssaan on hieno pelata, Ruuttu kehuu.

– Yritämme päästä voittojen tielle. Pienestä se on ollut kiinni, sillä olemme pelanneet hyvin. Jääkiekko ei kuitenkaan ole aina reilua, eikä hyvälläkään pelillä aina voita. Hyvä tästä kuitenkin tulee, Ruuttu vakuuttaa.

TPS–KalPa Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: