1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Rutiini riittää

20.12.2017 - 17:07 Tagit:, , , , , ,

TPS alkaa päästä peliesityksissä siihen pisteeseen, ettei aivan parasta tarvitse esittää jokaisessa pelissä, vaan rutiinitasokin riittää voittoon. KalPaa vastaan ei oltu liikkeellä aivan vikkelimmällä jalalla, mutta hetken piristyminen takasi sen, että viikon joululomalle on mukava lähteä voittoputkessa.

Liigajohtaja Kärppien hävittyä kaksi ottelua peräkkäin eroa on juuri nyt vain 6 pistettä. Kärppien saavuttaminen onkin TPS:n seuraava tavoite, vaikka runkosarjan kakkossijakin takaisi kotiedun finaaleihin asti, jos kotiedulla sitten on pudotuspeleissä mitään merkitystä. Tämä nähtiin viime kevään puolivälierissä.

Hienoa sijoitusta riemastuttavampi uutinen oli tänään ilmoitettu Mark Fraserin jatkaminen Turussa kauden loppuun saakka. Fraser parantanee vieläkin otteitaan, vaikka jo tähänastinen taival on huokunut vahvaa tekemistä. Puolustus kaipaa ehdottomasti kokemusta, kun Henrik Tallinderinkaan pelikunnosta ei voi vielä sanoa yhtään mitään.  Fraser on varmastikin yksi onnistuneimmista pakkihankinnoista kesken kauden. Nyt ei taidettu saada uutta Per Savilahti-Naganderia.

Kun hyökkäyksessä alkaa kohta jo olla tiukkaa saada 12 hyökkääjää ketjuihin, 16-vuotiaalle Kaapo Kakolle avautui ehkä hieman yllättäenkin näyttöpaikka. Nelosketjun laita on oiva paikka haistella Liigameininkiä, kun rooli ei vielä edellytä suurempaa tulosta. Vaikka alku olikin lupaava, Kakko ei jatka edustuksessa ainakaan toviin, sillä joulun jälkeen tie vie U18-maajoukkueen mukaan.

Kakko ei yhtään ainakaan arastellut uutta ympäristöä, vaan väänsi laitakahinoissa kuin vanhakin tekijä. Olemuksessa kaukalossa on jotain patriklainemaista, johtuuko sitten takatukasta vai luistelutyylistä. Kehitystä ei pysty ennustamaan, mutta jossain kaavailuissa Kakkoa on jo pidetty erittäin potentiaalisena ykköskierroksen varauksena vuonna 2019. Jo viime kesänä lietolaisnuorukainen harjoitteli Hannu Rautalan alaisuudessa, mikä saattaa osin tai jopa lähes kokonaan selittää, miksi Kakko tahkosi A-nuorten Liigaa yli 1 ppg-tahdissa tuonikäisenä.

Ilkka Pikkarainen vastasi eilisessä ottelussa ehkä jo nyt kauden komeimmasta maalista, joka vaikutti siltä, kuin olisi kopioitu suoraan Ilari Filppulan soolosta HPK:ta vastaan vuoden 2010 finaaleissa. Lähtö omasta päästä, kiekko pakin längistä ja kylmä viimeistely. Pikkaraista voisi aivan hyvin peluuttaa ylemmissäkin ketjuissa, sillä hänhän ei ole ainostaan rymistelijä, vaan taitoakin todella löytyy.

Joskus edes toivoisi TPS:n pääsevän pudotuspeleihin parhaalla kokoonpanollaan, mitä ei viime vuosina ole saatu kokea. Pikkarainen on ehdottomasti yksi tärkeimpiä palasia rosterissa ja hänen panostaan olisi kaivattu kipeästi vuosi sitten maaliskuussa.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: