1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Runkosarjan haastavin viikko avaa vuoden 2018

31.12.2017 - 13:24 Tagit:, , , ,

Ei vaikuttanut sitten Henrik Tallinderinkään poissaolo mitenkään TPS:n joulukuun peliesityksiin, sillä voittoputki kesti vuoden loppuun asti. TPS oli lopulta Liigan joulukuun paras joukkue ja kuittasi kovimman pistekeskiarvon (2,33 ppg) lisäksi eniten tehtyjä ja vähiten päästettyjä maaleja.

Otteluohjelma oli kuitenkin TPS:lle siinä mielessä edullinen, ettei kärkipään joukkueita kohdattu lainkaan. Nyt sitten vuosi avataankin pelaamalla vieraissa Liigan kahta kovimpaa kotijoukkuetta (HIFK, Kärpät) vastaan ja kotona aina vaarallinen Tappara.

Tulevan viikon täytyy olla erittäin rankka sekä fyysisesti että henkisesti. Jokainen ottelu vaatii ehdotonta huippusuoritusta eikä Sportpelin vireellä tuoda pistettäkään. Vaikka TPS porskuttaakin voittoputkessa, ei pidä ihmetellä, vaikka kolmen seuraavan ottelun pistesaldo olisi pyöreä 0.

Runkosarjassa ei tule eteen vastaavaa ohjelmaa kertaakaan kuluvan runkosarjan aikana. Kärpillä toki on peli keskiviikkona, minkä jälkeen lauantain huippukamppailuun voidaankin latautua rauhassa. Aivan sama kuvio oli myös ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Oulussa. Kärpät huilasi, TPS pelasi.

TPS:n pitää Tapparan kohdattuaan jälleen löytää tappamisen meininki ja matkata vielä Ouluunkin, jonne mitä luultavimmin mennään lentokoneella. Tuskin perjantai-iltana bussikaan starttaa yötä myöten Ouluun.

On erittäin harmillista, ettei juuri Tallinder näillä näkymin näytä ehtivän pelikuntoon vielä ensi viikoksi, sillä hänen kaltaistaan hahmoa tarvittaisiin kipeästi juuri tällaisiin otteluihin. Kaukaloon saatavalla ryhmällä on edessä todellinen tasonmittaus, sillä kyseessä on oikeastaan pudotuspelien tyyppinen rupeama jo tammikuussa, kun kovia ryhmiä kohdataan parin päivän välein.

Lisäporkkanana TPS:lle saattaisi olla myös se, että jos jokainen ensi viikon peli voitetaan, Liigan johtopaikka on hallussa. Jos pistekeskiarvo pystyttäisiin säilyttämään loppukauden ajan edes 1,5 pisteen tienoilla, paikka neljän parhaan joukossa olisi varma.

Kuitenkin jotenkin on sellainen olo, ettei parasta TPS:aa ole edes vielä nähty. Eric Perrinin ennätysjahti ja sen päätökseensaanti saattoi hieman syödä Sportpelin latausta, mutta nyt pitää edetä uusiin haasteisiin. Ja sen pitää olla runkosarjan voitto.

Konkarit ovat monesti näyttäneet mihin pystyvät, mutta nuorilta pelaajilta voidaan odottaa eteenpäinmenoa talven aikana. Petrus Palmu ja Patrik Virta ovat piristyneet Ilari Filppulan rinnalla. Oma lukunsa on vielä U20duo Markus NurmiOlli Juolevi. Usein pelaaja on saanut uutta virtaa nuorten kisoista, ja kehitys on edennyt isoin askelin niiden jälkeen. Nurmen tyly rystylapiointi Slovakian verkkoon osotti ainakin, ettei kylmäpäisyyttä puutu.

Jotta joukkue menestyisi, jokaiseen roolin pitää löytyä sopiva pelaaja. Elias Karvonen oli pelaamassa läpimurtokauttaan kolmosketjun sentterinä, mutta loukkaantuminen sotki suunnitelmat. Korvaaja olikin tarjolla omasta takaa, kun TPS-kasvatti Hannu Kuru palkattin TuTo-Hockeystä Karvosen paikalle. Kuru tunnettiin Karvosen tavoin jo aiemmin hyvänä alivoimapelaajana, eikä olisi voinut olla sopivampaa palkintoa uurastuksesta, että Liigauran avausmaali tuli juuri alivoimalla.

Kuru on nyt pelannut 15 ottelua, kuittauttanut kaikessa hiljaisuudessa tehot 1+5=6 ja näyttäisi pystyvän astumaan Karvosen saappaisiin (luistimiin). Häneltäkin voidaan odottaa vieläkin enemmän, kun Liiga alkaa tulla yhä tutummaksi.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: