1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Rouva Fortunan härski pyllistys

2.10.2017 - 16:11 Tagit:, , , , , , , , , ,

Muistan 80- ja 90-luvun legendaarisen selostajan JP Jalon joskus todenneen suorassa radiolähetyksessä Rouva Fortunan kääntäneen ison, karvaisen ahterinsa TPS:lle kun jotain todella epäonnista tapahtui. Nyt samaa vanhaa kielikuvaa voisi jälleen käyttää ysäriretron ollessa nyt kuuminta hottia Napakympin houkutellessa miljoonayleisöä televisiossa ja TPS:n komeillessa sarjataulukon kärkisijoilla.

Jo ykkössentteri Ilari Filppulan käsivamma heti alkumetreillä tuntui Rouva Fortunan ilkkuvalta twerkkaukselta, mutta Filppulaa tuuranneen Eric Perrinin kuukauden saikku huipensi epäonnen. Nyt pitäisi sitten pähkäillä, miten kahden kärkisentterin puuttuminen kyetään korvaamaan. Filppulan putoaminen kokoonpanosta ei lopulta vaikuttanut mitenkään TPS:n otteisiin, mutta miten pitkään uusia ratkaisuja keksitään?

Patrik Virta noussee kaiken järjen mukaan Jasper Lindstenin ja Tomi Kallion väliin, ja Jonne Virtanen sopii parhaiten nelosen rouhijaksi. Kakkos- ja kolmosketjujen johtajiksi jäisivät mitä luultavimmin Teemu Väyrynen ja Elias Karvonen. En tiedä, onko Petrus Palmu koskaan pelannut keskellä, mutta patukan pelinäkemys ja taito voisivat puoltaa myös Palmun siirtoa keskelle.

TPS on pystynyt tähän mennessä pyörittämään ketjurotaatiota, niin että joku pelaaja on aina vuorollaan ollut huilivuorossa. Nyt tähän ei enää päästä, sillä käytettävissä on tasan 12 hyökkääjää. Siis ennen Nottinghamin vierailua, josta on odotettavissa kuuma koitos. TPS:lla on onneksi kuitenkin heittää askiin omat sheriffit, Jonne Virtanen ja Ilkka Pikkarainen, joiden ei luulisi yhtään kalpenevan Panthersin hampaattomien kanukkien rinnalla.

Panthersottelu tuo TPS:lle yllättävää näkyvyyttä Isossa-Britanniassa, sillä uusi FreeSportsUK näyttää pelin ilmaiseksi 18 miljoonalle britille. Eri asia sitten on, kuinka moni sen katsoo.

Mitään hätäratkaisua rosterivajeeseen ei mielestäni olisi syytä tehdä. Paitsi jos tulijoina olisivat huhujen keskiössä olleet Olli Juolevi ja Lauri Korpikoski. Pitäisi katsoa, mihin rahkeet riittävät tällä miehistöllä. TPS:n onneksi pisteitä on kertynyt niin paljon, ettei aivan heti oltaisi suistumassa Liigan häntäpäähän, vaikka tappioita tulisikin. Joukkue on tottunut voittamaan eikä suuria notkahduksia ole nähty.

Nyt saadaan näyttöä siitä, mihin nuoret hyökkääjät todellisuudessa pystyvät, kun edessä on vastuunkanto. Perrin on yksin vastannut 16 prosentista (5/31) joukkueen maaleista, joten voi olla, että puuttuminen näkyy. Kärsijäksi voi ensimmäiseksi joutua ylivoimapeli, kun kummatkaan vakiopyörittäjät eivät ole mukana. Viime otteluissa ylivoiman yskiminen on kieltämättä tuntunut tosiasialta. Jotain uutta tulisi siihen keksiä.

TPS:n otteita on alkukaudesta leimannut pyyteetön joukkueelle pelaaminen, mikä korostuu entisestään lokakuun otteluissa. Myös Erik Nyströmin täytyy hoitaa puolustusvelvoitteensa, kun poppariosastollekaan ei voi laittaa ketään. CHL mukaanlukien lokakuussa tahkotaan 11 ottelua ilman Perriniä tai Filppulaa. On syytä toivoa, ettei uusia loukkaantumisia satu, mutta pelirumba saattaa tuoda tähänkin oman mausteensa.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: