ristolainen_2

Ristolaisen pistetili heti auki

16.9.2013 - 18:42 Tagit:, , , , , , , ,

Rasmus Ristolainen pelasi sunnuntaina ensimmäisen varsinaisen NHL-harjoitusottelunsa, kun hänen seuransa Buffalo Sabres kohtasi Montreal Canadiensin. Ristolainen pelasi Mike Weberin pakkiparina. Sabres voitti ottelun rangaistuslaukauskisan jälkeen 5–4, Ristolainen sai yhden syöttöpisteen ja nuoren turkulaisen suoritusta kehuttiin vuolaasti Sabresin nettisivuilla.
Joukkueen päävalmentaja Ron Rolstonin mukaan Ristolainen pelasi erittäin kypsästi. Ristolainen sai ottelussa paljon jääaikaa ja häntä käytettiin runsaasti jäähyntappajana – myös ottelun kriittisillä hetkillä jatkoajalla.

Ottelua Sabresin sivuilla kommentoinut Brian Duff nosti esimerkiksi Ristolaisen kovuudesta tilanteen, jossa puolustajan jalkaan osui päätöserän alivoimatilanteessa kova laukaus, mutta hän jatkoi peliä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kun Ristolainen tilanteen jälkeen palasi vaihtopenkille, veteraani Henrik Tallinder taputti häntä välittömästi hyväksyvästi kypärään.

– He ovat isoja, he osaavat liikkua ja he liikuttavat kiekkoa tavalla, joka on todella vaikuttavaa, Tallinder kehui ottelun jälkeen Ristolaista ja toista tulokaspakkia, Nikita Zadorovia.

Ristolainen uskoo itseensä

Viisi minuuttia myöhemmin Ristolainen blokkasi jälleen rohkeasti vastustajan laukauksen alivoimalla. Muutama minuutti tämän jälkeen hän merkkautti itselleen ensimmäisen tehopisteensä ampumalla kovaa kohti maalia ja Zachary Fucalen tasoitettua ottelun paluukiekosta. Ristolaista haastateltiin Sabresin nettisivuille ennen ottelua.

– Olen odottanut pitkään, että pääsen pelaamaan NHL-vastustajia vastaan. On todella hienoa pelata Montrealissa. Olen kuullut, että se on yksi parhaista halleista ja, että sen fanit ovat huippuluokkaa. Odotan ottelua innolla, Ristolainen sanoi.

– Täällä vauhtia on enemmän kuin SM-liigassa. Uskon kuitenkin olevani tarpeeksi iso tekemään peliä, ottamaan vastaan taklauksia ja voittamaan kaksinkamppailuja.

Sabresin valmentaja Rolston lupasi, että nuoret pelaajat kuten Ristolainen saavat jatkossakin paljon vastuuta joukkueen harjoituspeleissä.

– Annamme nuorille paljon mahdollisuuksia näyttää osaamistaan. He ovat tärkeitä meille tulevaisuudessa. Uskomme näihin kavereihin vahvasti ja on jännää nähdä heidän kasvavan harjoituspelien aikana, Rolston sanoi.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: