rasmus_ristolainen

Ristolaiselle syöttöpiste Montrealia vastaan

4.2.2016 - 10:10 Tagit:, ,

Montreal Canadiens kaipaa kipeästi NHL-jääkiekkoliigassa loukkaantumisen takia sivussa olevaa huippumaalivahtiaan Carey Pricea.

Pricen poissaolon hyödynsi vierasjoukkue Buffalo. Se haki Montrealista 4–2-vierasvoiton ottelussa, jossa Buffalon puolustaja Rasmus Ristolaiselle kirjattiin yksi syöttöpiste.
Ristolainen pohjusti kolmannessa erässä Jamie McGinnin ylivoimalla tekemän 2–2-tasoituksen. Sen jälkeen Buffalo meni menojaan.

Montrealille tappio oli jo neljäs peräkkäin. Se on hävinnyt putkeen viisi viime kotiotteluaan. Perinneseura on liigan itälohkossa sijalla 13, eli tällä hetkellä ulkona 13. huhtikuuta alkavista pudotuspeleistä.

– Tiedämme kyllä, että meille tekee hyvin tiukkaa yltää pudotuspeleihin, Montrealin päävalmentaja Michel Therrien huokaili nhl.com-verkkosivuilla.

Montrealin maalivahti Mike Condon torjui 28 kertaa. Vastapäädyssä Buffalon ruotsalaisvahti Robin Lehner venyi 33 pelastukseen.

Buffalonkaan tilanne ei ole kehuttava. Se on itälohkossa kuusi pistettä Montrealiakin jäljessä ja jäämässä taas kerran keväällä rannalle NHL:n pudotuspeleistä.

Rämö näytti torjuntataitojaan

Myös Calgaryn kausi päättynee runkosarjaan. Se lievitti hieman liigan kanadalaisseurojen ahdistusta voittamalla Carolinan 4–1.

Kotivoiton takuumies oli 28 kertaa ottelussa torjunut Calgary-vahti Karri Rämö. Calgaryn kaikissa maaleissa oli mukana hyökkääjä Sean Monahan, joka teki 1+3 tehopistettä.

Rämö antoi komean näytteen monipuolisista taidoistaan toisessa erässä, kun hän mailallaan torjui läpiajoon päässeen Carolinan Eric Staalin laukauksen.

Calgary pani voitollaan pisteen kolmen peräkkäistappion sarjalleen. Joukkue on kuitenkin länsilohkossa kolmanneksi viimeisenä, ja matka pudotuspeleihin on toivottoman pitkä.

Sitä vastoin Tampa Bay voi jo aloittaa valmistautumisen pudotuspeleihin. Itälohkossa kolmantena oleva joukkue kukisti kotihallissaan Detroitin 3–1.

Kolmannessa erässä ylivoimalla maalitolppien väliin osunut venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov tehoili Tampan joukkueesta 1+1 pistettä.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: