Tampa Bay Lightning v Buffalo Sabres

Ristolainen sai mukavan synttärilahjan

27.10.2013 - 18:30 Tagit:, ,

Rasmus Ristolainen pelasi lauantaina kymmenennen NHL-pelinsä, kun hänen joukkueensa Buffalo Sabres hävisi Tampa Bay Lightningille.

Kymmenen NHL-pelin rajapyykin täyttyminen merkitsi sitä, että viime kesän kasivarauksen 925 000 dollarin tulokassopimus astui voimaan. Rajapyykin täyttyminen oli miellyttävä syntymäpäivälahja 19 vuotta sunnuntaina täyttäneelle Ristolaiselle.

– Oli mukava juttu, että pääsin pelaamaan ja raja meni rikki, ottelun jälkeisenä aamuna buffalolaisesta hotellista puhelimella tavoitettu Ristolainen sanoi Turun Sanomille.

– Toivottavasti saan pelata jatkossakin. Pelit ovat ainakin omasta mielestäni menneet ihan mukavasti ja pelaaminen on ollut kivaa.

Kymmenen ottelun täyttyminen merkitsee yleensä sitä, että pelaaja jatkaa NHL-kokoonpanossa koko kauden. Sabres voi silti teoriassa yhä lähettää Ristolaisen takaisin TPS:aan.

– Itselläni ei ole mitään tietoa siitä, mitä seura on miettinyt. En voi muuta kuin puristaa jatkossakin täysillä ja tehdä kaikkeni sen eteen, että pääsisin pelaamaan NHL:ssä, Ristolainen mietti.

Oma asunto toivelistalla

Ristolainen on asunut alkukauden hotellissa ja hotellielämä alkaa jo puuduttaa.

– Alkaa todellakin jo kyllästyttää. Hotellin ympäristössä ei Buffalon keskustassa ole oikein mitään tekemistä. Olisi mukava uutinen, jos seura kertoisi, että voin hommata oman asunnon, Ristolainen nauroi.

Sabresin pelit eivät ole kulkeneet hyvin, sillä joukkue on voittanut ainoastaan kaksi pelaamistaan 13 ottelusta.

– Tosi huonosti on mennyt. Ja vielä huonommin olisi mennyt, elleivät veskarimme (Ryan Miller ja Jhonas Enroth) olisi pelanneet niin hyvin, Ristolainen sanoi.

NHL on maailman paras kiekkosarja. Ristolaisen mukaan hyppy SM-liigasta NHL:ään ei kuitenkaan ole ollut valtava.

– Itse asiassa odotin, että ero olisi ollut isompikin, Ristolainen kertoi.

– Peli on täällä nopeampaa ja kovempaa, mutta hyvin tässä vauhdissa pysyy mukana. Se on kyllä käynyt selväksi, että täällä pitää joka ilta laittaa sata prosenttia peliin, jos aikoo pärjätä.

Sabres pelaa seuraavaksi maanantaina kotonaan Dallas Starsia vastaan.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: