LKS 20171008 NEW YORK, NY - OCTOBER 07: Scott Mayfield #42 of the New York Islanders (L) and Rasmus Ristolainen #55 of the Buffalo Sabres react after getting into a fight during the second period at Barclays Center on October 7, 2017 in the Brooklyn Borough of New York City. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Abbie Parr

Ristolainen ei ujostele tavoitteissaan: Haluan kehittyä Buffalon johtavaksi pelaajaksi

12.10.2017 - 10:12 Tagit:, ,

Rasmus Ristolainen haluaa olla ykköspakki, joka auttaa Buffalo Sabresin NHL-jääkiekon pudotuspeleihin.

Viime kaudella Ristolainen oli Sabresin sisäisen pistepörssin paras puolustaja (6+39=45) ja koko joukkueen neljänneksi paras pistemies Jack Eichelin, Ryan O’Reillyn ja Sam Reinhartin jälkeen. Lisäksi hän pyöritti liigan parasta ylivoimaa, joka onnistui 24,5 prosentin teholla.

– Odotan, että pystyn jatkamaan siitä, mihin edellinen kausi jäi. Pyrin joka vuosi nostamaan tasoani ainakin yhden pykälän ylöspäin, viidettä kauttaan NHL:ssä pelaava Ristolainen miettii.

Liigaa on pelattu viikon verran. Ristolainen arvioi tyytyväisenä, ettei hänen joukkueensa ole kertaakaan lopettanut pelaamista kesken, vaikka onkin ollut tappiolla. Se kertoo siitä, että joukkueessa on asennetta sekä taistelutahtoa tavoitella ensimmäistä pudotuspelipaikkaa sitten vuoden 2011.

Ristolainen, 22, on oleellinen osa Sabresin uudelleenrakennusta ja sopii hyvin kesällä palkatun päävalmentaja Phil Housleyn laatimaan pelisysteemiin. Housley painottaa nopeaa ja aggressiivista peliä, puolustajien aktiivisuutta sekä hyökkääjien nopeaa reagointia.

Malli sopii hyvin Ristolaiselle. Puolustaja kuvailee itseään aggressiiviseksi pelaajaksi, joka taklaa mielellään.

Pakkiparin kanssa samat vahvuudet

Turun Palloseurasta taalajäille siirtynyt Ristolainen on pelannut yhdessä Montreal Canadiensista kesällä tulleen Nathan Beaulieun kanssa ja sanoo heidän olevan aika samantyyppisiä pelaajia, jotka ”tekevät jäällä kaikkea”.

– Olemme molemmat hyviä kiekolla ja hyviä avaamaan peliä. Hyökkäyspäässä saamme kuteja aikaiseksi ja rakennamme peliä. Puolustuspäässä pidämme vastustajat pois ykkössektorilta, Ristolainen selittää.

Ristolainen sanoo, että Beaulieun kanssa on helppo pelata, mutta mihinkään hyvän olon tunteeseen ei pidä tuudittautua. Kaksikolla on vielä paljon varaa parantaa peliään.

– Siihen pyritään, etteivät pelit lopu huhtikuun alussa, Ristolainen linjaa seuran pudotuspelitoiveita.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: