LKS 20170609 PITTSBURGH, PA - JUNE 08: Pekka Rinne #35 of the Nashville Predators looks on prior to Game Five of the 2017 NHL Stanley Cup Final at PPG PAINTS Arena on June 8, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Bruce Bennett

Rinteen edessä tehtävä enemmän töitä

10.6.2017 - 12:59 Tagit:, ,

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ei ole toistaiseksi pystynyt voittamaan ainuttakaan Stanley Cup -finaalin ottelua vieraissa. Hän on pelannut seitsemän finaalierää Pittsburghissa ja päästänyt 11 maalia 45 laukauksesta. Kaksi kertaa Juuse Saros on vaihdettu hänen tilalleen maalille. Rinteellä on silti valmentajansa Peter Lavioletten ja joukkuekavereidensa täysi luottamus.

– Meidän täytyy vain tehdä paremmin töitä hänen edessään, Laviolette painotti Nashvillen valmistautuessa finaalin kuudenteen otteluun, joka pelataan maanantain vastaisena yönä Predatorsin kotihallissa. Voitto on silloin katkolla finaalisarjaa 3-2 johtavalle Penguinsille.

Rinne totesi heidän pelaavan selkä seinää vasten, sillä joukkue on ensimmäisen kerran tämän kauden pudotuspeleissä pudotusuhan alla.

– Pitää vain muistuttaa itseään siitä, että niin kauan kuin on pelejä on toivoa.

34-vuotias Rinne pelaa NHL-uransa aikana ensimmäistä kertaa finaalissa ja kutsuu sitä uskomattomaksi kokemukseksi.

– Finaali on nyt tärkein asia elämässäni. Elän unelmaani.

Puolustus on paras hyökkäys

Rinne on tähän mennessä pelannut kauden pudotuspeleissä 21 ottelua ja voittanut niistä 14. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohti on 2.00 ja torjuntaprosentti 92,8. Pelaajat ovat kerta toisensa jälkeen sanoneet tiedotustilaisuuksissa, että he haluavat voittaa mestaruuden “Peksille”, joka on seuran pitkäaikaisin pelaaja. Hänen NHL-uransa alkoi Nashvillessä 15. joulukuuta 2005.

– En halua vielä katsoa uraani taaksepäin, mutta sen voin sanoa, että olen pelannut pitkään eikä minulla koskaan ole ollut tilaisuutta pelata Stanley Cupista, Rinne pohti.

Hän jatkoi, ettei tämän kauden joukkue juurikaan poikkea aikaisemmista kokoonpanoista, joissa hän on pelannut Nashvillessä. Joukkueet on joka vuosi rakennettu hyvien puolustajien ympärille.

– (GM) David Poile on aina tajunnut sen, että puolustus on joukkueen paras hyökkäys, suomalaisvahti muistutti.

Rinne on finaalisarjassa ollut parhaimmillaan kotiyleisönsä edessä, ja siksi fanit odottavat sarjan pysyvän elossa.

– Tiedämme mihin pystymme, varsinkin kotona, joten odotamme itseltämme voittoa sunnuntaina, Laviolette totesi.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: