LKS 20170416 CHICAGO, IL - APRIL 15: Pekka Rinne #35 of the Nashville Predators takes a drink during a break against the Chicago Blackhawks in Game Two of the Western Conference First Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at the United Center on April 15, 2017 in Chicago, Illinois. The Predators defeated the Blackhawks 5-0. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Jonathan Daniel

Rinne pystytti muurin Nashvillen maalille

16.4.2017 - 9:26 Tagit:,

Jos joku ennen pudotuspelejä kyseenalaisti NHL:ssä 12. kauttaan pelaavan Nashvillen Pekka Rinteen jääkiekkomaalivahdin taidot, epäilijän kannattaa pitää näkemys omana tietonaan.

Kokenut Rinne, 34, on noussut Chicagoa vastaan pelattavan ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjan hahmoksi. Hän nollasi Chicagon toistamiseen, kun Nashville otti toisen peräkkäisen vierasvoittonsa, tällä kertaa murskaavasti 5–0.

Rinne torjui vastustajan kaikki 30 laukausta ja ehti ohessa syöttää kaksi maalia. Harry Zolnierczykin toisessa erässä läpiajosta tekemä 2–0-osuma sai alkunsa Rinteen avauksesta, ja hän sai toisen syöttöpisteen myös Ryan Johansenin päätöserän 4–0-maaliin.

Ottelusarjan ennakkosuosikki Chicago on kovassa paikassa. Se ei ole yhdeksään vuoteen hävinnyt pudotuspeleissä kahta ensimmäistä kotiotteluaan peräkkäin.

– 2–0-johto on hyvä tilanne, mutta meidän pitää yhä keskittyä omaan tekemiseemme. Kenttäpelaajamme tekivät tänään ison työn. He pitivät Chicagon pelaajat pois maalilta ja varmistivat, että näen kiekon koko ajan, kahdessa ottelussa yhteensä 59 kertaa torjunut Rinne kehui Nashvillen verkkosivuilla.

Nollapeli oli hänen uransa kolmas NHL-pudotuspeleissä.

Kapanen osui kaksi kertaa

Washingtonissa Toronton hyökkääjälupaus Kasperi Kapanen avasi NHL-pudotuspelien maalitilinsä vakuuttavasti osuttuaan kaksi kertaa.

Maaleista toinen oli Toronton 4–3-voitto-osuma, joka syntyi, kun toista jatkoerää oli pelattu 11.53.

Toronto nosti Kapasen farmista NHL:ään vasta vähän aikaa sitten. Viime vuoden nuorten maailmanmestarihyökkääjä uhkuu pelihaluja.

– Takuulla energiaa on paljon. Tein kaksi tärkeää maalia. Joukkueemme pelasi tänään todella hyvin ja ansaitsi voiton, Kapanen kertoi Toronton verkkosivuilla.

Kolmannen polven maajoukkuekiekkoilija Kapanen on kuopiolaisen KalPan kasvatti. KalPa on Suomessa kaikkien epäilyjen vastaisesti raivannut tiensä Liigan finaaleihin.

Hieman kalpamaista on Torontossakin, joka NHL:n nuorimpana joukkueena haastaa Washingtonin tosissaan. Voitot ovat nyt 1–1, ja Toronto saa kaksi seuraavaa ottelua kotihalliinsa.

Ottawa tasoitti 4–3-jatkoaikavoitolla Bostonia vastaan ottelusarjan 1–1:een. Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 25 laukausta.

naheimin puolustaja Sami Vatanen oli sivussa Calgary-ottelusta ylävartalovamman takia. Anaheim voitti kotijäällään 3–2 ja johtaa sarjaa 2–0.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: