1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Rimpuilua pinnalla

20.1.2018 - 18:33 Tagit:, , , , , , ,

TPS:n tammikuu on tähän asti tuntunut kuin väsyneen uimarin jatkuvalta taistelulta pitää pää pinnan yllä, ettei tie vie umpisukkeluksiin syvyyksiin. Välähdys siitä, mihin pystytään, näkyi riemukkaassa Tapparan kaadossa, mutta perin vaisua vuoden 2018 tähänastinen taival on ollut.

Jotenkin on saanut sellaisen vaikutelman, että Eric Perrinin ennätyksen syntyminen vaikutti lamaannuttavasti koko joukkueen otteisiin. Myöskään Perrin itse ei ole sen jälkeen noussut otsikoihin, paitsi vasta kun ampui jatkoaikaosuman Jukurien verkkoon. Mutta eivät hirveästi muutkaan pelaajat ole ratkaisuihin viime aikoina kyenneet.

Takavuosien maalitykki Kai Nurminen totesi Auran Aaltojen ottelukommentaattorina, että TPS:lta löytyy kipeästi kaivattua ratkaisuvoimaa aika kapealta rintamalta juuri nyt. Ykkösketjun otteet eivät mairittele eikä Jasper Lindstenin korvaajaksi nostettu Teemu Väyrynen hänkään ole pystynyt avaamaan pistetiliään ykkösvitjassa. Väyrynen jatkanee silti nykyisellä paikallaan, sillä Lindsten sai ikävännäköisesti mailasta kasvoihinsa torstaina ja huilannee ainakin jonkun aikaa.

Vaikkei TPS:n oma hyökkäyspeli ole kantanut hedelmää, on vastustaja kuitenkin pystytty pitämään vähillä maaleilla, mikä on aina myönteistä. Alivoimapelaaminen on toiminut niin hyvin, ettei vastustajakaan ole päässyt rokottamaan. Kenties juuri alivoimien tappaminen on pitänyt TPS:n viime aikoina voiton syrjässä kiinni eikä rumia ohipelejäkään ei onneksi ole enää nähty.

Ehkä suurin syy TPS:n tehottomuuteen on kehnossa ylivoimassa. Nyt ei Ruudunkaan selostajien tarvitse enää mainostaa jokaisen pakkopelin yhteydessä TPS:n ylivoiman olevan Liigan parasta, kun tehot ovat pudonneet. TPS on toki tehnyt eniten ylivoimaosumia Liigassa, mutta syys-lokakuun tehot eivät juuri nyt paljon paina.

Viikon yllätysuutinen oli puolustaja Tarmo Reunasen siirtyminen Rauman Lukkoon, kun peliaika TPS-pakistossa on jäänyt kortille. Tuntuu lähinnä käsittämättömältä, että kiekolliseen peliin kykenevä oma kasvatti ei ole TPS:n kaavailuissa ensi kauden pakistoon.

Mahtoikohan TPS:lla olla sellainen mielikuva, että Reunanen on joka tapauksessa lähdössä USA:han viimeistään kesällä 2019 eikä hänen varaansa kannata rakentaa tulevaisuutta? Tai sitten tulijoita on jo kosolti. Huhuissa ainakin KalPan Santeri Lukka on tuleva TPS:n mies ja kotikaupungissa mielenkiintoinen nimi saattaisi olla huippukautta TuTo-Hockeyssa pelaava TPS-taustainen Kalle Valtola.

Yksi huippuhankinta on joka tapauksessa jo tainnut jäädä Antero Niittymäen haaviin. HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen myönsi keskushyökkääjä Oula Palven siirtyvän ensi kaudeksi Turkuun, ehkä juuri Eric Perrinin manttelinperijäksi. Sopimus on tiettävästi sorvattu jo syys-lokakuussa. Palve on päässyt huimaan iskuun kauden edetessä ja on kerännyt kahden viimeisen kuukauden aikana hienot 4+17=21 15 ottelussa. HPK ei Toivasen mukaan pystynyt vastaamaan TPS:n tarjoukseen, mikä ei ollut ensimmäinen kerta, kun pienemmän budjetin seuralle käy näin.

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: