1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Realiteetit täytyy muistaa

15.10.2017 - 12:09 Tagit:, , ,

Kaikki voittoputket katkeavat joskus, mutta TPS:n varsinaisen peliajan pisteputken olisi suonut katkeavan jossain muussa pelissä kuin seuran 95-vuotisjuhlaottelussa. Tuntuu lähinnä ironiselta, että juuri tähän paikkaan tuli tähänastisista vaisuin kotipeli. Satunnainen katsoja ei saanut sitä, mitä tuli hakemaan eli voitokasta esitystä. 8011 silmäparia on kuluvan syksyn Liigaennätys, mutta tämä ei nyt tällä kertaa ylittänyt uutiskynnystä missään mediassa Turun ulkopuolella.

Ei ole kuitenkaan mitenkään ihmeellistä, ettei HIFK:ta pystytty kaatamaan. Kun jalka alkoi selvästi jo painaa viikon kolmannessa pelissä, TPS olisi tarvinnut kipeästi nopeaa Erik Nyströmiä ja Teemu Väyrystä tuomaan kiekkoa helsinkiläispäätyyn. Molemmille sairastuneille on syksyn mittaan löydetty sopiva rooli hyökkäykseen ja tuli nyt se hetki, jolloin sairaslistalla olevia pelaajia ei enää pystyttykään korvaamaan.

Varastosta ei voi loputtomiin löytyä reserviä ja eilen oli se hetki. Periaatteessa ketjuista puuttuivat nyt ykkös-, kakkos- ja kolmossentteri sekä pelintekoon pystyvä laituri. Vaikka joukkue yritti taistella sen minkä kykeni, pienet nukahdukset maksoivat voiton. HIFK esti myös tehokkaasti TPS:n tutut pyöritykset, joita nähtiin vielä Pelicansia vastaan.

Toivottavasti aiemmin mainitut paluuajat (lokakuun loppu) pitävät kutinsa, sillä kaipaahan TPS ehdottomasti Ilari Filppulaa ja Eric Perriniä, siitä ei pääse mihinkään. Kaiken järjen mukaan TPS:n kuuluisi missään nimessä komeilla Liigakärjessä, jos koko Liigan parhaimpiin lukeutuvat sentterit ovat ulkona kokoonpanosta.

Jos HIFK:ta vastaan piiputti, Pelicansvoitto Lahden perjantai-illasta osoitti, että kun jokaiseen rooliin on heittää siihen sopiva pelaaja, TPS:aa on erittäin vaikea peitota. Vaikka Pelicans on tätä nykyä yksi Liigan kovakuntoisimmista ryhmistä, ei sillä lopulta ollut mitään jakoa. Nyt TPS-pelaajia ei tarvinnut laittaa erätauolla lenkille, kuten joskus Lahdessa on tapahtunut.

TPS:n CHL-jatkopaikka jäi lopulta erittäin pienestä kiinni. Jotenkin olisi voinut kuvitella, että tällä miehistöllä olisi voitu edetä vaikka kuinka pitkälle, sillä kahden ottelun yhteistulos olisi ratkaissut jatkoonmenijän. Enää ei tätäkään tarvitse jossitella.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: