Carolina Hurricanes v Colorado Avalanche

Rantasen vuoro laukoa hattutemppu NHL:ssä

8.2.2017 - 10:51 Tagit:, ,

Mikko Rantasesta tuli tiistaina neljäs suomalaispelaaja, joka on tehnyt tällä kaudella hattutempun NHL-jääkiekossa. 20-vuotias Rantanen laukoi kolme osumaa, kun liigan häntäpäähän kuuluva Colorado yllätti Montrealin 4–0.

Rantanen oli yhtä ymmällään joukkueen onnistumisesta kuin kaikki muutkin. Voitto oli Coloradolle toinen peräkkäinen.

– Nyt me pelaamme niin kuin meidän olisi pitänyt pelata 30 viime ottelussamme, Rantanen sanoi Denver Post -lehdelle.

Nousiaisissa syntyneelle ja Turun Palloseurassa kehittyneelle Rantaselle hattutemppu oli NHL-uran ensimmäinen. Hän teki maalin joka erässä.

– Nuorempana sitä tuli katsottua muiden hattutemppuja ja sitä, miten yleisö villiintyy. Tämä oli itselleni unelman täyttymys, kaikkiaan 11 maalia kaudella tehnyt Rantanen sanoi NHL.comissa.

Avauserässä hän osui jo 30 sekunnin pelin jälkeen lauottuaan laidan vierestä kiekon ohi tarkasti Montrealin maalivahdin Corey Pricen.

– Olin todella yllättynyt, että kiekko meni maaliin. Niin kaukaa on vaikea tehdä maalia, ellei joku tee maskia, Rantanen kiitteli joukkuekavereitaan.

Hänen toinen maalinsa nosti Coloradon 3–0-johtoon, ja hattutemppu täydentyi ylivoimalla päätöserässä.
Häntä ennen tämän kauden suomalaisista ovat hattutempussa onnistuneet Winnipegin Patrik Laine kahdesti, Carolinan Sebastian Aho ja Minnesotan Mikael Granlund.

Armian vuoro loistaa

Winnipegin ja Minnesotan ottelusta odotettiin Laineen ja Mikael Granlundin pistekisailua, mutta tähtirooliin suomalaisista nousikin Winnipegin Joel Armia. Hän teki maalin ja syötti toisen, mutta Minnesota voitti 4–2.

Laine oli jäällä kolmen takaiskun aikana, ja Mikael Granlund jäi pisteittä pitkästä aikaa. Samalla katkesi hänen 12 ottelun mittainen pisteputkensa.

Rantasen ja Armian lisäksi maalinteossa kunnostautui Vancouverin Markus Granlund, joka osui vieraspelissä Nashvillea vastaan. Nashville voitti kuitenkin 4–2, ja sen maalivahti Pekka Rinne otti kiinni 31 kiekkoa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: